![]() |
Soru:"Alkalen Reflü Gastriti"
GEÇEN YIL SAFRA KESEMİ ALDIRDIM.PATOLOJİK SONUÇ KRONİK TAŞLI KOLESİSTİT,KOLESTEROLOZİS İKİNCİ TANIYI ANLAYAMADIM.ÜÇ KEZ OSKOBİ OLDUM EN SON TEŞHİS ALKELEN REFLU GASTİRT .GASTİRT .DUADENİT PANTO .LANSOR .URSAFALK KULLIM HALEN MİĞDE ŞİKAYETLERİM DEVAM EDİYOR YANMALAR KRAMPLAR NE YAPMALIYIM .AYRICA PATOLIJİ SONUCUMDAKİ İKİNCİ TEŞHİSİ ANLAYAMADIM.ARAŞTIRDIM AMA BULAMDIM YARDIMCI OLUSANIZ SEVİRNİRİM 24 YAŞINDAYIM. Dr. Editor Saglikdanis 29.05. 23:57:00 safra kesesi çalışmayan veya taş nedeni ile alınan kişilerde karaciğerin yapıp aşağıya sindirim sisitemine yolladığı safra salgısı konsantre olamıyacağından bol miktarda iner. bu duurmda bir kısım safra salgısı mideye geri kaçar (duodenogastrik reflü) ve alkalen reflü gastritini olmasına sebep olur. tedavide safra bağlayıcı ilaçlar, mide harekerlerini ileri doğru olmasına çalışana ilaçalr ve safra içeriğini değiştiren ilaçlar denenir. bunlarla rahatlayamayan ve alkalen reflü gastriti ileri derecede olanlar için safra akımını mideden uzaklaştıran cerrahiler yapılabilmektedir. kolesteroloziz: kolesterol kristallerinin safra kese duvarı içine iyice işlemesi ve kese duvarını muşamba gibi sert bir hale sokması esnekliğini kaybettirmesi halidir. sağlıcakla... Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |