![]() |
Kayseri Lisesi Gerekirse Yine Mezun Vermez
İstiklâl Savaşı'nda Kayseri Lisesi 1921 Ağustos'undaki Sakarya Savaşı esnasında her türlü ihtimali düşünen Ankara Hükümeti bir yenilgi meydana geldiği takdirde Kayseri'ye çekilme kararı verdi. Büyük Millet Meclisi'nin toplantıları için şimdiki Kayseri Lisesi'nin binası uygun görülerek gerekli tedbirler alınmıştır. Kayseri Lisesi'nin son sınıf öğrencileri de Sakarya Savaşı sebebiyle cepheye gitmiş, vatan için şehit düşmüş ve Kayseri Lisesi 1920 - 1921 öğretim yılı mezuniyet defterine son sınıfların karşısına: Lise son sınıf talebeleri Sakarya Savaşı için cepheye gidip hepsi cephede şehit düştüğünden bu öğretim yılında okulumuz mezun verememiştir. ibaresi yazılmıştır. Okulumuz emekli Müdür Yardımcılarından ve 100. Yıl Şeref Belgeselinin hazırlayıcısı Sayın Yusuf Özmerdivenlinin genelkurmay arşivinden yararlanarak tesbit edebildiği Şehit öğrencilerimizin listesi şöyledir;
|
Cevap : Kayseri Lisesi Gerekirse Yine Mezun Vermez
Msn de kullandığın rumuzunun önemini şimdi anladım :)
Bu vatan için seve seve canını verenlerin ruhları Şad olsun dualarımız onlarla... |
Alıntı:
|
çok teşekkürler çok duygulandım gerçekten. dediğine kaılıorum şehit olmak bir hediye sanki
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
saol buket kardesım aminnnnnnnn
|
değerli paylaşımın için teşekkür ederim...bence onlar için üzülmek değil sevinmek gerekir çünkü şu an herkesin kolayca sahip olamayacağı bi mertebedeler...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
gerçekten çok duygulandım ruhları sad olsun .... gzl paylaşım buketcim tşkr ederim ....
|
Alıntı:
|
paylaşım için saol buket bende kayseriliyim ve orda yaşıyorum ...
|
Alıntı:
|