ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Kayseri Lisesi Gerekirse Yine Mezun Vermez (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=30162)

bukettt 10-28-2007 09:37 PM

Kayseri Lisesi Gerekirse Yine Mezun Vermez

İstiklâl Savaşı'nda Kayseri Lisesi

1921 Ağustos'undaki Sakarya Savaşı esnasında her türlü ihtimali düşünen Ankara Hükümeti bir yenilgi meydana geldiği takdirde Kayseri'ye çekilme kararı verdi. Büyük Millet Meclisi'nin toplantıları için şimdiki Kayseri Lisesi'nin binası uygun görülerek gerekli tedbirler alınmıştır.

Kayseri Lisesi'nin son sınıf öğrencileri de Sakarya Savaşı sebebiyle cepheye gitmiş, vatan için şehit düşmüş ve Kayseri Lisesi 1920 - 1921 öğretim yılı mezuniyet defterine son sınıfların karşısına: Lise son sınıf talebeleri Sakarya Savaşı için cepheye gidip hepsi cephede şehit düştüğünden bu öğretim yılında okulumuz mezun verememiştir. ibaresi yazılmıştır.
Okulumuz emekli Müdür Yardımcılarından ve 100. Yıl Şeref Belgeselinin hazırlayıcısı Sayın Yusuf Özmerdivenlinin genelkurmay arşivinden yararlanarak tesbit edebildiği Şehit öğrencilerimizin listesi şöyledir;

mate 10-29-2007 04:26 AM

Cevap : Kayseri Lisesi Gerekirse Yine Mezun Vermez

Msn de kullandığın rumuzunun önemini şimdi anladım :)

Bu vatan için seve seve canını verenlerin ruhları Şad olsun dualarımız onlarla...

bukettt 10-29-2007 04:28 AM

Alıntı:

mate tafarından gönderildi (Mesaj 154403)
Msn de kullandığın rumuzunun önemini şimdi anladım :)

Bu vatan için seve seve canını verenlerin ruhları Şad olsun dualarımız onlarla...

teşekkürler ilgin için..çok samim larak söylüyorum vatan için ölmek cok gurur erici bişi o sehitlerden olmak isterdim ölüm elbet gelcek ama böyle bi mertebede..bide bu pencedereden bakmak lazm

m_r_b 10-29-2007 12:20 PM

çok teşekkürler çok duygulandım gerçekten. dediğine kaılıorum şehit olmak bir hediye sanki

ogzhn 10-29-2007 12:24 PM

Alıntı:

bukettt tafarından gönderildi (Mesaj 154404)
teşekkürler ilgin için..çok samim larak söylüyorum vatan için ölmek cok gurur erici bişi o sehitlerden olmak isterdim ölüm elbet gelcek ama böyle bi mertebede..bide bu pencedereden bakmak lazm

bende ruhları saad olsun

bukettt 10-29-2007 12:25 PM

Alıntı:

m_r_b tafarından gönderildi (Mesaj 154508)
çok teşekkürler çok duygulandım gerçekten. dediğine kaılıorum şehit olmak bir hediye sanki

ben teşekkür ederim canm ilgin için..

bukettt 10-29-2007 12:27 PM

Alıntı:

ogzhn tafarından gönderildi (Mesaj 154514)
bende ruhları saad olsun

amin...

ogzhn 10-29-2007 12:30 PM

saol buket kardesım aminnnnnnnn

black_R-O-S-E 10-29-2007 12:32 PM

değerli paylaşımın için teşekkür ederim...bence onlar için üzülmek değil sevinmek gerekir çünkü şu an herkesin kolayca sahip olamayacağı bi mertebedeler...

bukettt 10-29-2007 12:33 PM

Alıntı:

black_R-O-S-E tafarından gönderildi (Mesaj 154522)
değerli paylaşımın için teşekkür ederim...bence onlar için üzülmek değil sevinmek gerekir çünkü şu an herkesin kolayca sahip olamayacağı bi mertebedeler...

kesinlikle canm dediğim gibi ölüüm elbet gelcek ama bu sekde ne kadar gurur veerici..teşekürler ilgin için

ogzhn 10-29-2007 12:34 PM

Alıntı:

bukettt tafarından gönderildi (Mesaj 154523)
kesinlikle canm dediğim gibi ölüüm elbet gelcek ama bu sekde ne kadar gurur veerici..teşekürler ilgin için

eet % 100 katılıyorum tekrar tesekku ederım

_SiYaH_ 10-29-2007 12:42 PM

gerçekten çok duygulandım ruhları sad olsun .... gzl paylaşım buketcim tşkr ederim ....

bukettt 10-29-2007 12:50 PM

Alıntı:

_SiYaH_ tafarından gönderildi (Mesaj 154532)
gerçekten çok duygulandım ruhları sad olsun .... gzl paylaşım buketcim tşkr ederim ....

vatanıını seven bi kalbi oln herkes bu durum karsısnda duygulanır bence...saol canm ilgin için ben teşekkür ederim

meLankoLik_asaLet 10-29-2007 03:26 PM

paylaşım için saol buket bende kayseriliyim ve orda yaşıyorum ...

bukettt 10-29-2007 04:34 PM

Alıntı:

esmer_yar tafarından gönderildi (Mesaj 154633)
paylaşım için saol buket bende kayseriliyim ve orda yaşıyorum ...

ben teşekkür ederim