![]() |
Soru:"Erkek Hastada Kansızlığın Özel Bir Anlamı Varmı?"
merhaba.babamın iki yıldır bi türlü tanı konulmayan,migren olabilir denen şiddetli baş ağrıları var.kan tahlili sonuçlarında kolesterol,LDL,trigliserit ve sedim yüksekliği çıktı.benim anladığım kadarıyla kansızlıkta var. böyle bir durumda ortaya çıkabilecek hastalıklar neler olabilir.bilgilendirirseniz sevinirim. Dr. Editor Saglikdanis 11. 12:36:00 Erkek hastada anemi mutlaka araştırma gerektirir. öncelikle serum demir, smir bağlama kapasitesi , ferriritin ve MCV değerleri bilinmelidir. MCV düşük ise, hastada kan kaybı söz konusu olabilir. semir testleri ile demir eksikliği kararı var ise gasroskopi ve kolonoskopi yapılmalı ve kan kaybı noktası araştırılmalıdır. kansılzık kendisi baş ağrısı sebebi olabilir. sedim yüksekliği de araştırma gerektiren bir durumdur hastanın normal olmadığını altta yatan bir hastalığı olduğu uyarısını şiddetle verir. sedim yüksekliği: - infeksiyonlarda -kanserlerde -anemide olabilmektedir. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |