![]() |
Soru:"Basur Ve Kabızlık"
iyigünler benim hemoroit problemim var.kabızlığı bi türlü önleyemiorum sanırım bağırsaklarım tembel çalışmıyor.kabız olmadıgım zaman basurdan yana hiç bi sıkıntım yok ama kabız oldugumda meme direk şişiyor ve çok ağrı yapıyor.genel cerraha gittim ilaç verdi,bekunis,kortos,vendios.bu ilaçlar iyi geldi ama benim kökten bi çözüme ihtiyacım var.kabız olmamak için ne yaptıysam kar etmiyor.kabızlık giderilmezse basur ameliyatı olsam da tekrarlar gibi geliyor bana.sizce ne yapmalıyım?yardımcı olursanız sevinirim.yaşım 21,yaklaşık 2aydır hemoroitimden haberdarım. Doç.Dr. mehmet KILIC 21.20:07:07 öncelikle geçmiş olsunkabızlık hemoroid şikayetinin en önemli sebebidir. Belirttiğiniz gibi kabızlık şikayetinin sebebinin saptanması gerekli. Eğer büyük abdest yaparken parmak kullanıyorsanız, kabızlık önleyici diyet uygulamanıza rağmen düzelme yoksa bir kolorektal cerrahi ile ilgilenen cerraha başvurup defekografi çektirmeniz ve sonrasında tedaviniz faydalı olur.saygılarımlaDoç. Dr. Mehmet KILIç Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |