![]() |
Beyniniz Kadın Mı Erkek Mi? / Test
Erkek ve kadın beyinleri, temel fonksiyonlar açısından bir hayli benzer olsa da bilim dünyasındaki yaygın teoriler, erkek beyninin daha ziyade analiz ve keşfe yönelik "sistematik" bir yol izlediğini; karşısındakinin ruh halini erkeklerden çok daha kolay anlayabilen kadın beyninin ise "empatik" bir karakteri olduğunu gösteriyor. Ancak bu özelliklere sahip olmak için mutlaka o cinsin bir üyesi olmak gerekmiyor. YATKINLIKLAR FARKLI ERKEKLER * Satrançta daha iyi * Görüşte derinlik ve perspektif iyi * Nesnelerle daha yakından ilgili * Beynin sağ yarısı daha büyük * Sol kulağını kullanmayı tercih ediyor * Matematik sorularını konuşmadan çözer * Çok işi aynı anda yaparken zorlanmaz * Az göz teması kurar * Dikkati çabuk dağılır * Daha fazla duygu arar * Acıya yavaş tepki verir KADINLAR * Yabancı dilde daha iyi * Resmi bütün olarak daha iyi görüyor * Yüzler ve insanlarla ilgileniyor * Beynin sol yarısı daha büyük * İki kulağıyla birden dinliyor * Aritmetik işlemleri konuşarak yapar * Aynı anda çok işi yapmak zorlayabilir * göz teması fazladır * Dikkat süresi uzundur * Daha az duygu arar * Acıya çabuk tepki verir Test: Beyniniz kadın mı, erkek mi? AŞAĞIDAKİ testi çözerek, beyninizin kadınsı ya da erkeksi taraflarını ölçebilirsiniz. 1 - Birisi üzüldüğü zaman sebebini anlayabiliyor musunuz? A) Evet, hemen anlıyorum B) Hayır, genelde anlamıyorum 2 - Otomobil alacak olsanız motor hakkında dataylı bilgi ister miydiniz? A) Hayır B) Kesinlikle 3 - İlişkileriniz sizin için ne kadar önemli? A) Çok önemli B) Öncelik konusu değil 4 - İş yaparken kolaya mı kaçarsınız? A) Evet B) Hayır kılı kırk yararım 5 - İlk seferde bir konuyu anlamayan birine durumu 2 kez anlatmak zor gelir mi? A) Çok kolay B) Çok zor 6 - Ne okumayı tercih edersiniz? A) İlişkiler hakkında romantik yazılar B) Somut gerçeklere dayalı makaleler 7 - Birisi sohbetinize katılmak istiyor, ne hissedersiniz? A) Buyursun gelsin B) Rahatsız olurum 8 - Harita okumanın sizin için zorluk derecesi nedir? A) Çok zor B) Çok kolay 9 - Sosyal ortamlarda ne hissedersiniz? A) Rahat olurum B) Bir an önce gitmek isterim 10 - Eviniz düzenli mi? A) Hayır B) Gayet düzenli 11 - Evde elektrik sisteminiz arızalanırsa ne yaparsınız? A) Elektrikçi çağırırım B) Kendim tamir etmeye çalışırım 12 - Matematik dersinde neler hissederdiniz? A) Sıkılırdım B) Rakamların büyüsüne kapılırdım 13 - Hava durumunu izlerken ne hissediyorsunuz? A) Detaylar beni sıkıyor B) Meteorolojik olaylar bana ilginç geliyor 14 - Tartışma ortamlarında tutumunuz nasıldır? A) Fikirlerimi dayatıyorsam rahatsız olurum B) Nerede duracağımı bilmem DEĞERLENDİRME * A'lar B'lerden çoksa: Kadın beynine sahipsiniz * B'ler A'lardan çoksa: Erkek beynine sahipsiniz * A'lar ve B'ler eşitse: Dengeli bir beyniniz var Kaynak : Bayposta.com |