![]() |
Soru:"Dış Kulakta Osteom"
merhaba sayın hocam,benim bir sıkıntım var yardımcı olabilecek olursanız inanın çok minnettar kalırım. bir kaç aydır sol kulağımda iştme kaybı vardı.bir çok doktordan sonra maraştaki üniversiteye gittim.kulaktan tmografi çekildi sonuç şu: sol kulak yolunda mezotimpanum lateral kesime doğru uzanan yumuşak doku dansitesi ve 5 mm çapında kemik dansitesi (osteom? ) üniversitedeki hocamız kemiğin alınması gerektiğini söyledi yalnız ameliyat sonunda yüz felci geçirebilirsin ameliyat esnasında sinirler zarar görebilir dedi.ayrıca uzun süreçli bir tedavi gerekebilir dedi.çünkü o kemik dönen bir aletle alınıyormuş o alette ısınınca sinirlere zarar verebilir dedi ben korktum tabi.bu konuda napmam lazım bilmiyorum.28 yaşındayım öğretmenim inanın şu an işiimde çok zorluk çekiyorum çünkü sol kulağım hiç duymuyor.K. maraşın bir ilçesinde ikamet ediyorum.ailem madem böyle bie tehlike var ankara da büyük bir hastaneye git diyor.ben napacağımı bilmiyorum..yardımcı olabilrseniz inanın çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz.iyi akşamlar Doç.Dr. Mehmet GÜNDÜZ 13. 15:59:11 yuz felci riski kulak ameliyatlarinda her zaman vardir ve her kliniktede olabilir ama uzman birklinikte sizin sorununuz icin riskoldukca dusuktur. bende ameliyati tavsiye ederim. gecmis olsun. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |