![]() |
Hangi Gıdada Hangi Tehlike
Southampton Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, özellikle çocuklara yönelik şeker, pasta ve gazlı içecek gibi ürünlerde bol bol kullanılan E kodlu katkı maddelerinin derhal yasaklanması gerektiği belirtildi. Uzmanlar, ailelerin sigara için açılan tazminat davalarının benzerlerini bu katkı maddelerini kullanan gıda firmalarına açabileceği uyarısı yaptı. Hangi gıdada ne tehlike var? * E102 (Bisküvi, tatlılar): Hiperaktivite, astım. * E124 (İçecekler, bisküvi, tatlılar): Alerji, tahammülsüzlük. * E110 (dondurma, içecekler, tatlılar): mide sorunları, alerji. * E122 (jel tatlılar, hazır yemekler, bisküvi): Alerji, tahammülsüzlük. * E104 (Tatlılar): Hiperaktivite, astım. * E129 (Gazlı içecekler, kokteyl sosis): Aşırı duyarlılık. * E211 (Gazlı içecekler, fırında hazırlanan gıdalar, lolipop): Hiperaktivite, astım. Kaynak : Bayposta.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.