![]() |
Soru:"Aşırı Terleme Ve Ateş"
Hocam sorumu cevaplayacagınız için size şimdiden teşekkür ederim. vucudumda aşırı derecede ısın ma oluyor ve bunu bağlı olarak da sürekli yüzüm de ensemde ve göğsümde terleme oluyor. özellikle geceleyin yattığım da kafam ve ensem çok aşırı derecede terliyor sabaha kadar durmadan sürekli terliyorum. vucut ısım kolay koalay düşmüyor birdefa ısın dımı vucudum soğuması baya zaman alıyor. hastalığım budur hocam ve ben dahiliye ci olan bir doktora gitiim bana sen de akut faranjit (Boğazım la ilgili bir hastalık mış onun için bu kadar terliyorum) hastalığı var dedi ve ilaç verdi. sizden ricam hastalığımın sebebini , yapmam gerekeni ve teşhisin doğru olup olmadığı hakkın da beni bilgilen dirmeniz. Teşekkür ederimmm.(YAŞ 25 BAY) Doç.Dr. Yusuf AKCAN 04.09. 17:53:37 vücudunuzun ısındığı ölçerek mi söylüyorsunuz yoksa bu sadece sıcak basması hissimi.ateş ile beraber terleme infeksiyonlar, kollojen doku hastalıkları, kanserlerde görülebilir ve araştırılması gerekir.sadece terleme ise hipertiroidi araştırılmalıdır. spontan hiperhidroz vakalarıda söz konusudur. bunlarda cerrahiye kadar giden ama önce dermatologlar tarafından tedavisi gerekn durumlar vardır.sitemizdeki Aşırı Terleme // Hiperhidroz // Sweating konusunuda okuyunuz. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |