ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Patates Cipsi Ürünlerindeki Kanserojen Madde Oranı Düşüyor! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=299602)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 09:14 AM

Patates Cipsi Ürünlerindeki Kanserojen Madde Oranı Düşüyor!
 

Patates Cipsi Ürünlerindeki Kanserojen Madde Oranı Düşüyor![/b]
05.08.2008

Ürünlerinde yüksek seviyede kanserojen madde bulunduğu iddiasıyla mahkemeye çıkan patates cipsi üreticileri, ürünlerdeki kanserojen maddeyi azaltma konusunda devletle anlaştı. ABDnin önde gelen patates cipsi firmaları...
Ürünlerinde yüksek seviyede kanserojen madde bulunduğu iddiasıyla mahkemeye çıkan patates cipsi üreticileri, ürünlerdeki kanserojen maddeyi azaltma konusunda devletle anlaştı. ABDnin önde gelen patates cipsi firmaları Heinz, Frito-Lay, Kettle Foods ve Lancein açılan dava sonucunda 3 milyon dolar para cezasına çarptırıldıkları belirtildi. Bu arada sözkonusu firmaların yanı sıra McDonalds, Burger King, KFC ve Wendys ürünlerinde de, özellikle patates kızartması, patates haşlaması ve kavurmasının aminoasit içeren yan ürünü olan akrilamidin yüksek dozda bulunduğu belirtildi. Savcı, halkın sağlığı için ürünlerdeki kanserojen maddenin azaltıldığını ve diğer şirketlerin de bunu yapması gerektiğini ifade etti.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.