![]() |
Soru:"Bel Ve Sırt Ağrıları"
ben 34 yşındayım.erkek. ben size çektirmiş olduğum MRG sonucunu öğrenmek istiyorum.LOMBER LORDOZ artmıştır. L4-5intervertebral disklerinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı izlenmektdir. Kesit alanına giden T10 T11 VE T12 vertebra anteriorlarında parsiyel fizyon ve blok vertebra ile uyumlu özellikte sağ kesimde intervertebral disk mesafelerinde kayıp dikkati çekmektedir.T11 - T12 itervertebral diski seviyesinde geçen kesitlerde vertebra korpus köşelerinde osteofit formasyonlarına bağlı dural keseye sağ anteriordan bası dikkati çekmektedir.Spinal kanal ön-arka çapı normalin alt sınırlarındadır.Buseviyede bilateral nöral foramenler açıktır. Faset eklemlerde dejenerasyon izlenmektedir.L3-4intervertebral diskinde minimal diffüz posterior taşma izlenmektedir.Bilateralnöral foramenler inferiorda hafif daralmıştır.Spinalön-arka çapı normaldir.Faset eklemlerde dejenerasyon izlenmektedir. ESKİŞEHİRDEKİ BÜTÜN DOK. AMELİYATIN ÇOK RİSKLİ OLDUĞUNU SÖĞLÜYOR. FAKAT BEN SIRT,BEL VE SOL BACAL AĞRISINDAN DURAMIYORUM. NE YAPMALIYIM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER Doç.Dr. Cahide Topsakal 27.16:38:54 BU ameliyatı yapamayanlar nedense çok tehlikeli deyip hastanın cesaretini kırıyorlar. Oysa iyi ellede o kadar iyi sonuç veriyor ki. Bana güvenin ve lütfen muayeneye gelin. Gerisi kolay.Doç Dr Cahide Topsakal0 216 550 3737 Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |