![]() |
Soru:"Kronik İshal"
Merhaba doktor bey.Bana zaman ayırdığınız için şimdiden teşekürler.Benim sorunum şu.Son iki seneden beri günde 2 bazen ise 3 defa sulu veya cıvık bir şekilde tuvalete çikiyorum.Batın tomografisi çekildi,gizli kan araması ve parazit testleri yapıldı,bu tahliller normal çıktı.Son gittiğim doktor kolonoskopiye ihtiyaç olmadıgını,bu durumun normal oduğunu,ve daha çok psikolkojik nedenlerden dolayı meydana geldiğini söyledi.Sizce doğru mudur,ve kolkonoskopi yaptırmam gerekir mi.İlk başta 5 kilo kaybetmiştim ama kilo kaybım fazla devam etmedi.Yşım 40 boyum 179,kilom 77.Cevap alırsam çok sevinirim.Saygılarımla Doç.Dr. Yusuf AKCAN 26. 22:20:22 Kronik ishal durumu var gibi ancak günde 3 kezi aşmıyorsa sadece sayı ile sorun var denemez. günde 3 keze kadar normal kabul edilebilir. bu ishaller günlük hayatınızı zorluyorsa yinede tedavi gerekebilir. yani bir görüşmenin ortasında tuvalete gitmeye zorluyorsa örneğin.kilo kaybınızın olmaması iyi bir bulgu, ama yinede gastroskopi ve kolonoksopi yapılması çlyak veya kollojenöz kolit gibi bir durumuda ekart etmek içinfaydalı olabilir.Ayrıntı bilgi için aşağıdaki okuma öneri linklerine tıklayarak bu konudaki diğer site içi kaynaklarımızı da okuyunuz. Sağlıcakla Doç.Dr. Yusuf AKCAN---Muayene- (0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |