![]() |
Keten Tohumu Kanser Riskini Azaltıyor
Keten Tohumu Kanser Riskini Azaltıyor[/b] 19.04.2008 Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu"nda "Keten Tohumunun Anti-Karsinojenik Etkisi" konulu bildiri sunan Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr.Nazan Tuna... Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu"nda "Keten Tohumunun Anti-Karsinojenik Etkisi" konulu bildiri sunan Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr.Nazan Tuna Oran, yapılan çalışmaların keten tohumunun kolon, prostat, meme kanseri gibi bazı kanserlerin risklerini azaltma yönünde koruyucu bir yararının olduğunu gösterdiğini söyledi.Tüm kanserlerin yüzde 30-40ının sadece diyete ve yaşam tarzına dikkat edilerek önlenebileceğini belirten Yrd.Doç.Dr.Oran, "Beslenme rejimi kurallara uygun şekilde sürdürüldüğü taktirde, meme ve prostat kanserlerinin gelişiminde en az yüzde 60-70, akciğer kanserinde yüzde 40-50, ve diğer kanserlerde de benzer oranlarda azalma söz konusu olabilmektedir" dedi. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.