ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Olgu Sunumları İle Klinik Eeg Atlası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=298272)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 12:56 PM

Olgu Sunumları İle Klinik Eeg Atlası
 


Olgu Sunumları İle Klinik EEG Atlası

Tıp Yayınının Yazarı:

Sezer Komşuoğlu


Tıp Yayınının Yayın Evi:

Güneş Tıp Kitabevi


Tıp Yayınının Türü:

Nöroşirurji, Nöroloji, Psikiyatri, Psikoloji

Tıp Yayınının Özellikleri:

Baskı : 2009

Sayfa : 356

Boyut : 29,5X21 cm



Açıklama:

BU ATLASTA NORMAL EEG, EEG ANOMALİLERİ VE OLGULAR ÜZERİNDEN HASTALIKLARIN KLİNİK SEYRİ BOYUNCA ORTAYA ÇIKAN EEG BOZUKLUKLARI SUNULMUŞTUR.

İÇİNDEKİLER

1.EEG Tarihçesi

2.Ülkemizde EEG'nin Tarihçesi

3.EEG Tanımı ve Kullanım Alanları

4.EEG ile İlgili Terimler

5.EEG Çekimi ve Teknik Bilgiler

6.Temel EEG Ritimleri

7.Uykunun Evreleri ve Uykuda Gözlenen EEG Ritimleri

8.EEG'de İlaç Etkisi

9.EEG'de Aktivasyon Yöntemleri

10.EEG' Zemin Aktivitesi Anomalileri

11.İnteriktal EEG Bulguları

12.Sık Gözlenen Epilepsi Türlerindeki İnteriktal EEG Bulguları

13.Subakut Sklerozan Panensefalit

14.West Sendromu

15.İktal EEG Bulguları

16.Biyoelektriki Status

17.Ensafalitler

18.Beyin Ölümü


OLABİLDİĞİNCE YALIN BİR TÜRKÇE İLE KALEME ALINAN BU ESERİN, TÜMÜ LABORATUARLARDA ÇEKILEN, SAYISAL VE NİTELİKSEL OLARAK ZENGİN EEG TRASELERİ İLE OLUŞTURULMAYA ÖZEN GÖSTERİLMİŞTİR.

Elektrofizyoloji, organ sistemlerin fonksiyonel bozukluklarının anlaşılmasında önemli bir inceleme ve tanı metodudur. Tarihsel süreçte sinir sisteminde elektrofizyolojik incelemelerin kullanımı ile önemli gelişmeler olmuştur. Elektrofizyolojik yöntemler hastalıkların oluş mekanizmalarının daha iyi anlaşılmasını sağlamanın yanı sıra, kullanım kolaylıkları ve iyi yorumlarla tanıya kolay ulaşılmasını olanaklı kılmaktadır. Hastalık sürecinin ve tedavinin izleminde önemli bilgiler sağlaması nedeniyle nöroloji pratiğinde önemli bir yer edinmişlerdir.

Tıp tarihinin en eski elektrofizyolojik yöntemlerinden biri olan elektroensefalografi (EEG), özellikle epilepsi, ensefalit ve ensefalopati ile giden hastalıkların tanısında ve izleminde vazgeçilmezliğini korumaktadır. Yıllar geçtikçe artan bilgi birikimi ve teknolojisi ile önemini daha da arttıran EEG, ne yazık ki elektrofizyolojik yöntemler içinde en fazla yanlış kaydedilebilen ve yanlış yorumlanan elektrofizyolojik yöntemlerden biridir. Dijital ortamlarda yapılan kantitatif EEG kayıt ve analizleri henüz yeterince güvenilir ve geçerli bir seviyeye ulaşamamıştır. Yakın dönemde bu durumun değişmesi de mümkün gözükmemektedir. Dolayısıyla, insan beyninden elde edilen EEG kayıtlarının doğru yorumlanması, ancak nörofizyoloji uzmanlarının hafızasında kayıtlı bilgilerin doğru ve güncel olması ile mümkündür. Kliniklerimizde çekilen EEGlerin daha doğru yorumlanabilmesinin yolu, Nörofizyoloji pratiği yapacak olan araştırma görevlilerine, uzmanlık eğitimi yaptıkları üniversiteler ve araştırma hastanelerinde daha nitelikli bir eğitim süreci sunulmasından geçmektedir. EEG raporlarının yazımında ortak bir dil ve yöntem birliğine ulaşılması için, ülke genelindeki EEG laboratuarlarının standardizasyonu ve EEG ile ilgilenen bilim adamlarının bilgi birikimlerini aktardıkları kaynakların sayısının artması gereklidir.

Bu atlasta normal EEG, EEG anomalileri ve olgular üzerinden hastalıkların klinik seyri boyunca ortaya çıkan EEG bozuklukları sunulmuştur. Olabildiğince yalın bir Türkçe ile kaleme aldığımız, tümü kendi laboratuarlarımızda çekilen, sayısal ve niteliksel olarak zengin EEG traseleri ile oluşturmaya özen gösterdiğimiz atlasın meslektaşlarımıza yararlı olması dileğiyle...

Kayıtsız 01-21-2018 05:37 PM

Cevap : Olgu Sunumları İle Klinik Eeg Atlası
 
Abim link var mı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.