![]() |
Soru:"****** Daraltma Operasyonu"
ben 20 yaşındayım ve 5 ay önce normal yolla doğum yaptım bu operasyonu yaptırmak istiyorum fakat bazı sorularım var 1) tekrar bebek düşündüğümüzde sezaryan istiyorum ama yinede ****** açısından ileride problem olurmu 2)daraltma operasyonu neye göre yapılıyo 3)operasyondan sonra ne kadar zaman da taburcu olurum Uzm.Dr. Ersan ŞENER 01. 23:56:35 Vajen ön ve arka duvarını operatif olarak daraltılabiliyoruz.ön duvar için kurak hastanın bu nedenle idrar kaçırıyor olmasıdır.Arka duvardaki sarkmalar için cinsel fonksiyon bozukluğu ve sık geçirilen vaginal enfeksiyonları kriter alırız.Ancak 20 yaşındaki bir hasta için bir doğum sonrası operasyon gerektirecek derecede sarkma ve gevşeklik olması mutad bir durum değildir.Mutlaka operasyon gerekli, olup olmadığını bir profesyonelin muayene bulgularından sonragerek görürse düşünün zira bu tip istekler genellikle doğum sonrası vucuduna doğumun büyük hasara verdiğini düşünen hanımlarca ortaya atılmaktadır.Operasyon sonrası normal hayata dönmeniz 3-4 gün sürer hastanede 2 gece kalırsınız.Şifalar dilerim. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |