ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Göz Muayenesinde Yeni Yöntem.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=297899)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 01:58 PM

Göz Muayenesinde Yeni Yöntem..
 

kalp elektrosu mantığıyla çalışıyor

göz problemlerinde doğru tetkikle doğru sonuca ulaşmak çok önemlidir. Bu nedenle de yeni cihazlar hem doktorların hem de hastanın işini kolaylaştırıyor. göz Elektrofizyolojisi teşhisi kolaylaştıran yeni bir yöntemdir…

göz elektrofizyolojisinin tıpkı kalp elektrosu mantığıyla çalışıyor. kalpte çekilen EKG ya da beyin dalgalarını ölçmek için çekilen EEG, o bölgelerde oluşan elektriksel potansiyelleri ölçer.

gözde de görme fonksiyonlarının oluşabilmesi için bir takım elektriksel yanıtlar oluşarak beyne iletiliyor. gözde oluşan elektriksel potansiyellerin beyne ulaşması sonucunda görme olayı meydana geliyor. Biz de elektrofizyolojik yöntemlerle, bu elektriksel yanıtları ölçebiliyoruz

Önemli bilgiler veriyor

Elektro fizyolojik testleri tek bir testten oluşmuyor. Bu testler bir grup halindedir. Bize en çok faydası olan elektroretinografi, elektrookülografi ve görsel uyarılmış potansiyeller denilen üç tane testimiz var. Özellikle bunlardan faydalanıyoruz. Bu testler doğuştan bir takım kalıtsal retina hastalıklarının tanısında ve takibinde, gece körlüğü hastalarında teşhisi kolaylaştırmada yardımcı oluyor.

Aslında bu grup hastalıkların çoğu tedavisi olmayan hastalıklar ama hastalığın nereden nereye gideceği, o anda hangi aşamada olduğu, ileride kişinin çocukları için tehlike oluşturup oluşturmayacağı konusunda bilgi veriyor. Ya da bazen hasta az gördüğünü söylüyor ama hiçbir şekilde açıklaması yoksa bu yöntemle gerçeği ortaya çıkartabiliyoruz. Yani hastanın görme düzeyi hakkında bilgi edinebiliyoruz.

Eletrofizyolojik testlerle işlem süresi15 dakika ile 1 saat arasında değişiyor. O sırada hastanın sabırlı davranması gerekiyor. İşlemler sırasında kafaya elektrotlar yerleştiriliyor ve gözden beyine kadar kayıt yapılıyor. Hastanın gözündeki probleme göre işlem süresi de değişiyor. Bazı durumlarda işlem öncesi yarım saat bir karanlık adaptasyonu yapmak gerekiyor. O zaman işlemin toplam süresi yaklaşık bir saat sürüyor. Bu süre içinde hastaların sabırlı olması gerekiyor.&


Kaynak : Bayposta.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.