![]() |
Soru:"Bağırsak Parazitleri Ve Hareketleri"
İyi fünler sayın hocam.Yaklaşık 5-6 yıldır bağırsak parazitlerinden sorun yaşıyorum.Hıjyene ve kişisel temizliğime dikkat etmeme ragmen çalıştığım işyeri koşulları nedeni ile tam başarılı bir sonuç alamadım.Çeşitli zamanlarda Andazol-Nidazol-Sitrax ilaçlarından kullandım.Yatar yatmaz ağzımdan su gelmesi.Bazen kurultu sesleri çogu zaman burun ve anüs yakınlarında kaşıntı hissi devam ediyor.Özellikle son 1 yıla yakındır bağırsaklarımda aşırı gaz problemi yaşıyorum.Bunda beslenmem mi yoksa bu etkenler yüzünden midir.?Özellikle aşırı gaz oluşumu problemi beni çok rahatsız ediyor. Sayın hocam: bu şikayetlerim doğrultusunda değerli görüş öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Saygılarımla... Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE 10.09. 15:35:05 hijen kosullari belirttiginiz gibi onemli. Bazen ailededir kaynak ve tum aile bireyleri tedavi edilmeden olumlu sonuc alinmaz. Bu arada parazit icin taze dski incelemesi, seloteyp yontemi gibi pek cok metod vardir. Diskinin en az 3 kez incelenmesi de onem arz eder.Kil kurdu oksure nidazolun pek tesiri olmayacaktir bu arada. Her ilac her parazite tesirli olamiyor. Evde kucuk cocugunuiz var mi. Tum aile bireyleri tirnaklarinio kisa kesmeli ve el yikama konusunda sadece yemege otururken degil, disardan eve girerken de dikkat edilmelidir.Diyabet yani seker gibi bir ek hastalik varliginda parazitler vucuda daha kolay yerlesebilmektedir.Gecmis olsun. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |