![]() |
Soru:"Memeden Ayırma"
merhabalr hocam,ikiyşına 2 ay sonra girecek olan bir kızım var.halen emiyor ama artık ayırmak istiyorum.Zorlanmaya başladım gece kalkmalarından.Çevremden duyduğuma göre memenin ucuna cı sürmek,bant yağıştırmak,kıl yapıştırmak gibi yöntemler kullanılıyormuş.Ama biliyorum ki anne memesi çok önemli çocuk psikolojisi için.Bu süreci kızımın ruh sağlığını bozmadan onda herhangi bir travma yaratmadn nasıl atlatbilirim.Bir defasında gögsümün ucuna yara bantı yapıştırdım çok üzüldü ve korktu.dayanamadım çıkarttım emzirmeye devam ettim.Nasıl bir yöntem önerirsiniz.Teşekkürler Prof.Dr. HAMDULLAH AYDIN 06. 23:31:19 bu durum icin cocugunuzun canını acıtacak cozumler yerine, onunla daha farklı bicimlerde birlikte olmanızı oneririm. gece uyandıgında onunla oyun kurabilirsiniz. baska oyunlarla birlikte olabilirsiniz. emme islemini uzun aralıklara yayarak aralayıp onun yerine baska oyalanmalar konabilir. yemek yiyerek ihtiyaclarını karsıladıgına gore, emmek, daha cok surdurulen bir davranıs gibi gorunmekte. bu nedenle baska yollar uretmenizi, onun sectigi, sevdigi bicimde onunla olmayı surdurebilirsiniz. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |