![]() |
Soru:"Hepatit B De İlaçları Bırakmak İçin Ne Baz Alınıyor Acaba?"
Merhaba.4 senelik evli bir bayanım .yaklaşık 7 ay önce size hepatit B ve gebeliğe yönelik sorum olmuştu. Şu anda test sonuçlarım şöyle:ALT:31 AST:25 GGT:19 HBSAG:+ ANTİHBS: - HBEAG:+ ANTİHBE: - HBVDNA sonucum ise 3 ay önce pozitifti şu anda negatif oldu.Acaba bu sonuç tekrar pozitife dönebilir mi?Yaklaşık 4senedir zeffix ve 2 senedir hepsera kullanıyorum,ilk 1.5 sene kullandığım iğne de cabası.ilacımı ne zaman bırakabilirim.Durumum iyileşirse bebek de düşünüyoruz .ilaçları bırakmak istiyorum fakat sanırım ilaçların özelliğinden dolayı onların beni bırakması zor gibi. Sayın hocam,ilaçları bırakmamda ne baz alınıyor acaba?şu anda ilacı bırakacak kadar iyi bir durumda mıyım?şimdiden teşekkür edyor iyi çalışmalar diliyorum Doç.Dr. Yusuf AKCAN 04. 18:16:48 oral antiviral ilaç kullanımında HBe serokonversiyonu yani, HBe ag + iken negatifleşmesi ve anti HBe nin negatif ile pozitifleşmesi, enzimlerde normal ise ilaçların kesilmesi düşünülebilir. ancak bu durumun son 6 ay boyunca bu şekilde olması gerekir.sağlıcakla.. Doç.Dr. Yusuf AKCAN---Muayene- (0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |