ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Stresi Yenmenin Kuralları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=297417)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 03:18 PM

Stresi Yenmenin Kuralları
 


Çalışma Bakanlığı Müşaviri Prof. Dr. Gülşen Terakye, ruh sağlığının korunması için öncelikle ?stresle başa çıkmak? gerektiğini söyledi.

Gazi Üniversitesi (G.Ü) Hemşirelik Yüksek Okulu, Çankaya Soroptimist Kulübü ve HYDRA Uluslararası Proje Danışmanlık A.Ş tarafından, G.Ü. Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu'nda, ?Stresle Baş Etme? konulu konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Terakye, günlük yaşam koşullarının her geçen gün ağırlaştığını belirterek, ?Ağırlaşan ve artan sorunlar, bireylerde sıkıntı yaratıyor ve onları huzursuz ediyor? dedi.

Kent yaşamının, insan hayatını olumsuz etkileyebildiğini ifade eden Terakye, kentleşme ile insanların zamanla birbirlerinden koptuğunu, iletişim kurmadığını ve daha çok ?ben? merkezli bir hayatı tercih ettiklerini söyledi.

Terakye, stresli ve hızlı tempolu yaşamın, bireylerde sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabileceğine dikkati çekerek, ?Stres azalmadığında ya da geçici yöntemlerle ertelendiğinde, zaman içinde bireylerde yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, ruh ve sinir hastalıkları, şeker ve sindirim sistemi bozuklukları gibi çok çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir? dedi.

?Stresle baş etmek için, öncelikle stres yapan kaynağın belirlenmesi gereklidir? diyen Terakye, ?Stres kaynağı belirlendiğinde ise bir süre ortamdan uzaklaşılmalı. Örneğin, sessiz ve karanlık bir odada 10 dakika insan kendini dinlemeli ve hiçbir şey düşünmeden derin nefes alıp vermeli? diye konuştu.
Kaynak : Bayposta.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.