![]() |
Soru:"Nash Da Beslenme Ve Diğer Testler"
hocam şimdiden teşekkürler.ismim mehmet 32 yaşında 175 boyunda 72 kiloyum.zamanı geldi diyip genel bir kontrole gittiğimde açlık kan şekeri trigliserit kolostrol değerlerim normal çıkarken alt:80 çıktı.***** varmı dedi bende yok dedim.doktorum 2 hafta ilaç vb.hiçbişey alma tekrar gel ölçelim dedi ve bu aradada hbsag:0negatif antihbs:0.22negatif antihcv:0.10 negatif çıktı . 2hafta sonra gittiğimde altve ast ye baktı.alt:51 sınır<40 ast:26 <40 çıktı. üstbatin ultrosonunda ise: karaciğer vertikal eksende yaklaşık 100mm.boyutunda,ekojenitesi diffüz artmis,duzgun kontorlu izlenmektedir.karaciğer sol lobda yaklaşık 20mm çaplı fokal nonsteatoz alanı izlenmektedir. diğer hepsi safra kesesi dalak pankreas böbrek .abdominal lab,serbest sıvı normal değerlerde ve birşey yok. sonuç kısmındaiffüz hepatik steatoz(grade1),karaciğer sol lobda yaklaşık 20mm çaplı fokal nonsteatoz alanı. bunlardan sonra hbsag anti hbs ve anti hcv testlerini tekrar ettirdim ve hepsi negatifdi.ama internetten baktıkça kafam karıştı.bu testler yeterlimidir.mesela ben hbsag ve anti hbs yaptırdım.hbeag yada anti hbe nedir bunlara gerek varmı yoksa bunlar yeterlimi.vede beslenme şeklim nasıl olmalı.cevap için teşekkürler iyi çalışmalar. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 31.18:37:19 öncelikle karaciğer enzim yüksekliği aylık aralarla sizde altı ay izlenmelidir. altı ayı aşacak şekilde yükseklikler dalgalı da olsa devam ediyor ise karaciğer enzimlerini yükselten sebepler incelenmelidir. Karaciğer Enzimleri Yüksekliği Nedenleri.NASH demek için diğer sebeplerin olmaması gerekir.HBe ag ve antihbe hepatit b virüsü varlığında bakılan ek testlerdir. HBs ag negatif iken bakılmazlar.Diğer okuma önerilerinizi de takip ediniz.sağlıcakla..Doç.Dr. Yusuf AKCAN---Muayene- (0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |