![]() |
Soru:"Fsg"
3 yıl önce yapılan biyopsi sonucu fsg ile uymlu tanısı konuldu ve 3 yıldır coversyle 5mg.ve coraspin 100mg.kullanıyorum. kreatin 1.3, 24 saatlik protein 340,üre normal. başlangıçta kreatin 1,5- protein 2000e kadar çıkmıştı.ilaçlara devam mı etmeliyim. midemde yanmalar başladı. aspirini kırıp yarısını atmaya başlayalı biraz rahatladım. görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Doç.Dr. Zerrin BICIK 24.11.21:40:10 FSGS kısaltılmış adıyla ifade edilen nefrit hastalığında en kaygı verici gelişme böbreğin fibrozisi (büzüşmesi)dir ve bunu engellemek için kullanılan ilaçların en başında ACE-I grubu olup Coversyl de bunlardan biridir, Aspirin de bu tedavi uygulamasının en önemli desteklerinden biridir. Bu nedenle ilaçlarınızı doktorunuza danışmadan kesmeyiniz ancak bu ilaçlara bağlı yan etkiler , özellikle Aspirine bağlı mide sıkıntıları doz azaltılması veya kesilmesini gerektirebilir veya bu yan etkiyi önleyici başka tedaviler uygulanabilir, sizi sürekli izleyen doktorunuzun önerileri daha kıymetli olacaktır. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |