ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Güncel Haber Merkezi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=389)
-   -   Son 24 Saat (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=29722)

Ergenekon 10-22-2007 05:58 PM

Son 24 Saat
 
ŞEHİTLERİMİZ

http://i240.photobucket.com/albums/f...hitlerimiz.jpg



Genelkurmay: 8 askerimiz kayıp

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'deki hain saldırının ardından 8 Türk askerinin PKK tarafından rehin alındığı iddialarına dair suskunluğunu bozdu. TSK 8 askerin kayıp olduğunu açıkladı.

İşte Genelkurmay açıklaması:
"PKK terör örgütü mensuplarınca 21 Ekim 2007 günü Hakkari/Dağlıca'daki bir birliğimize karşı girişilen silahlı saldırıyla başlayan çatışmalar, geçen süre boyunca aralıklarla devam etmektedir.
Çatışmalarda saat 13.00 itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34'e ulaşmıştır.
Birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra kendileriyle irtibat kesilen 8 personelimizle, yapılan tüm aramalara rağmen halen irtibat kurulamamıştır."

Genelkurmay'ın bu açıklamasından önce terör örgütüne destek veren bazı internet sitelerinde PKK'nın elinde olduğu iddia edilen 8 askerin kimlikleri yayınlandı. İşte kaçırıldığı iddia edilen askerler:

Uzman Çavuş Halis Tan (Adana)
Çavuş Mehmet Şenkul (Niğde)
Er Ramazan Yüce (Mardin)
Er İrfan Beyaz (Gaziantep)
Er Nihat BaÅŸova (Konya-Cihanbeyli)
Er İlhami Demir (Ağrı-Patnos)
Er Fatih Atakul (Denizli)
8'inci askerin kimliğinin daha sonra açıklanacağı bildirildi.


BAYKAL: ACIMIZIN BOYUTUNU BİLMEK İSTİYORUZ
Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüştükten sonra basın açıklaması yapan CHP lideri Deniz Baykal, kayıp askerler iddialarını gündeme getirmişti. Baykal "Yabancı ajanslar Türk askerlerinin rehin alındığını söylüyor. Bunun doğru olup olmadığını hemen öğrenmeliyiz. Gerçekleri öğrenmeliyiz. Acımızın çapını boyutunu bilmek isitiyoruz." demişti.
HÜKÜMET: BİRLİKLER ARASI İRTİBAT SORUNU OLABİLİR
Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'e, Genelkurmay'ın kayıp 8 askerle ilgili açıklaması soruldu. Çiçek "O bölgede mücavir alanlarda operasyonlar devam ediyor. Operasyon sırasında bazı birlikler arasında irtibat eksikliği olabilir. Mücadele sürüyor. İnşallah kısa süre içinde neticeyi alırız." diye yanıtladı.


Derin operasyon






Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, ÅŸu aÅŸamada kamuoyuna açıklanamayacak adımlar atıldığını söyledi. İçinde bulundukları durum nedeniyle kapsamlı açıklama yapamadıklarını dile getiren Çiçek, “Yoksa adım atılmadığı düşünülmesin. Tezkereyi dolapta dursun diye çıkarmadık” diye konuÅŸtu.
Çiçek'in bu açıklaması Başkent kulislerinde, Ankara'nın sınır ötesi kartını oynamadan önce stratejik bazı gizli operasyonlar yaptığı şeklinde yorumlandı. Strateji uzmanları 'derin operasyon' olarak niteledikleri bu gelişmelerin Irak'a girmeden önce atılan son adımlar olduğuna da dikkati çekti.

İşte çiçek’in açıklamasından satır baÅŸları:

Bakanlar kurulu toplantısında Hakkari'deki hain saldırı ile terörle ve teröristlerle mücadele ele alındı.

Çok boyutlu olduğu düşünüldüğünde silahlı mücadele önce olmak üzere ivedi alınması gereken tedbirler görüşüldü.
Tedbirlerin niteliği zamanı konusunda tüm kurumlar mutabakat içindedir.
Silahlı Kuvvetlere verilmesi gereken destek konusunda hükümetimiz tam bir siyasi kararlılığa sahiptir.
Vatandaşlarımız sakin ve müsterih olmalıdır.
Kimse Türkiye'nin gücünü ve sabrını zorlamaya yeltenmemeli.
Kamuoyunun iyi bilmesi gerekir. Dün ve bundan sonra alınacak kararlar konusunda devletin tüm kurumları fikir birliği içindedir.
Bu aşamada adımlar atılmaya devam etmektedir. Bunların bir kısmı bilinebilecek şeylerdir. Bazıları ise niteliği nedeniyle gizli kalması gereken şeylerdir. Yoksa adım atılmadığı düşünülmesin.
Tezkereyi dolapta dursun diye çıkarmadık.
İçinde bulunduğumuz durum bizim bazı gerçekleri söylememizi güçleştirmektedir. O nedenle ben kapsamlı bir açıklama yapamam.

SORU: PKK'NIN ELİNDE ESİR ASKERLER OLDUĞU İDDİALARI İÇİN NE DİYORSUNUZ?

O bölgede mücavir alanlarda operasyonlar devam ediyor. Operasyon sırasında bazı birlikler arasında irtibat eksikliği olabilir. Mücadele sürüyor. İnşallah kısa süre içinde neticeyi alırız.


DIŞ TEMASLAR DEVAM EDİYOR

Bir sürü dış temasta bulunuluyor. Bir taraftan Başbakanımızın İngiltere gezisi var. Orada İngiltere ve İsrail Başbakanları ile görüşecek.

Dışişleri Bakanımız Irak'a komşu ülkeleri ziyaret etmeye devam ediyor.
Ayrıca yarın Irak komşu ülkelerin İçişleri Bakanları toplantısı yapılacak ve orada Türkiye'nin atamaya hazırlandığı adımlar anlatılacak.



Talabani: PKK silah bırakacak






Irak Devlet Başkanı Talabani, bu akşam itibarı ile PKK'nın silah bırakacağını açıkladı.
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Bağdat'a dönmeden önce Süleymaniye Havaalanı'nda basın toplantısı yapan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin, PKK'nın bu akşam tek taraflı olarak silah bırakacağı açıklamasında bulunduğunu duyurdu.




ABD: Operesyona karşı tam saha baskı başlattık






Türkiye'nin kalleş saldırının ardından başlattığı operasyonlar ve sınıra sevkiyat devam ederken ABD'den "Sınırda daha fazla askeri hareketlilik istemiyoruz" açıklaması geldi. ABD Dışişleri'nden ise "sınırötesi operasyona karşı tam saha baskı diplomasisi başlattık" açıklması yapıldı.
Hakkari-Dağlıca'daki kalleş saldırının ardından önce sessiz kalan ardından da birkaç gün süre isteyen ABD, Kuzey Irak sınırında geniş çaplı bir askeri operasyon istemediğini açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Tony Fratto, "Biz Kuzey Irak'ta genişletilmiş bir askeri operasyon istemiyoruz" açıklamasında bulundu.
Hemen ardından da ABD Dışişleri'nden "Türkiye'nin sınırötesi operasyonunu önlemek için tam saha baskı diplomasisi başlattık" açıklaması yapıldı.
Öğle saatlerinde ise Beyaz Saray, "ABD, PKK'ya karşı Irak ve Türkiye ile birlikte çalışacaktır" açıklaması yapmıştı.


PKK Kaçıyor Türk Askeri Kovalıyor


HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi DaÄŸlıca bölgesinde terörist saldırısında 12 askerin ÅŸehit olmasının ardından bölgede askeri hareketlilik hız kazandı. Dün gece boyunca sürekli helikopter sesi duyulurken, sabah saatlerinde aralarında tankların da bulunduÄŸu mühimmat yüklü yaklaşık 50 araçlık askeri konvoy geniÅŸ güvenlik önlemleri altında Irak sınırına kaydırıldı. Sınırda Türk savaÅŸ uçakları keÅŸif uçuÅŸu yaptı. Çatışma bölgesine gazeteciler giremezken, bölgeye geçiÅŸlerine sadece o bölgede yaÅŸayan köylülere izin veriliyor.
Türkiye dün Hakkari’nin Yüksekova İlçesi DaÄŸlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında ÅŸehit düşen 12 MehmetçiÄŸin yasını tutarken, askere pusu kuran ve sayıları yaklaşık 250-300 civarında olduÄŸu tahmin edilen PKK’lıların yuvaları ağır silahlar ve toplarla dövülüyor. Saldırının ardından DaÄŸlıca bölgesinde yuvalanan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgeye çok sayıda askeri birlik kaydırılıyor. Dün gece sabaha kadar sürükle helikopterler bölgede uçarken, sabah 50 araçlık konvoy sınıra kaydırıldı. Aralarında tank, zırhlı araçlar ve mühimmat yüklü askeri araç konvoyu için geniÅŸ güvenlik önlemleri alındı.

SAVAŞ UÇAKLARI UÇTU

Öğle saatlerinde Çukurca üzerinden gelen iki Türk savaş uçağı Yüksekova yönüne doğru uçarak sınır kesimi üzerinde keşif yaptı.
Bölgede operasyon geniÅŸleyerek sürerken, DaÄŸlıca’nın ardından PKK’lı teröristlerin kaçış bölgesi olan yakındaki Oramar bölgesi de ablukaya alındı. YoÄŸun çatışmaların sürdüğü bölgeye Irak-İran ve Türkiye sınırında bulunan Åžemdinli’den de birlikler takviye olarak DaÄŸlıca ve Oramar'a kaydırıldı. Ayrıca teröristlerin kaçışını kesmek için Irak’ın Zaho ve Amediye’nin daÄŸlık noktaları da topçu ateÅŸine tutuluyor. PKK’lı teröristlerin ellerinde 8 askerin bulunup bulunmadığı konusunda da net bir bilgi alınamadı.
Operasyonların yoÄŸunluk kazandığı DaÄŸlıca Bölgesi’ndeki köylere de giriÅŸ çıkışlar kontrollü yapılıyor. Sadece o bölgedeki köylerde ikamet eden köylülerin giriÅŸ çıkışı yapılırken, gazetecilerin görüntü ve fotoÄŸraf çekmesine izin verilmiyor.
Irak sınırında çatışmalar yoğunluk kazanırken Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde sessizlik hakim. Hayat normal devam ettiği bölgede çatışma ve sınır ötesi operasyon hakkında suskun davranılıyor.

DÜĞÜN KONVOYUNDA YARALANANLAR

DaÄŸlıca'da yaÅŸanan hain pusu ardından Yüksekova İlçesi’nde YeÅŸiltaÅŸ Köyüne düğüne giden konvoyun TokaÄŸac Köyü yakınlarında yola döşenen mayına çarpması sonucu yaralanan 17 kiÅŸi, tedavi gördüğü Van ve Yüksekova Devlet Hastanesinde durumlarının iyi olduÄŸu belirtildi.


Ergenekon 10-22-2007 06:03 PM

Mehmetçik Operasyonda
http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/52.jpg



http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/51.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/50.jpg



http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/48.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/47.jpg



http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/46.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/44.jpg



http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/43.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/42.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/41.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/39.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/36.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/35.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/34.jpg


http://galeri.milliyet.com.tr/2007/1...gidiyor/33.jpg

Ergenekon 10-22-2007 06:08 PM

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/4307742.jpg


http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...toları/i5.jpg


http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li.../A22054732.jpg


http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li.../A22054750.jpg


http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li.../A22054804.jpg




http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li.../A22054807.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li.../A22054808.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li.../A22090500.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...±/antallya.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...±/antalya2.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...arı/bursa.jpg


http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...rı/bursa2.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...rı/bursa3.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...rı/bursa4.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...rı/bursa5.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...toları/e2.jpg


http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...arı/hatay.jpg



http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Li...toları/i2.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.