ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bebek & Çocuk (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=412)
-   -   Özürlü Çocuk Sahibi Olmak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=296962)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 07:50 AM

Özürlü Çocuk Sahibi Olmak
 


Bana genellikle özürlü bir çocuk büyütmenin nasıl bir şey olduğunu sorarlar.

İşte anlatıyorum.......

Bir bebek sahibi olacağınızı anladığınızda yaşadığınız duygu,

İtalya ya güzel bir seyahat planı yapmaya benzer.

İtalya hakkında bir sürü kitap ve broşür alırsınız ve harika planlar yapmaya başlarsınız.

Coliseum, Miikelanjelo nun Davut u. Venedik teki gondollar.

İtalyanca birkaç sözcük bile öğrenirsiniz. Her şey çok heyecan vericidir.

Aylar süren beklemeden sonra, o gün gelir çatar. Bavullarınızı toplar, yola çıkarsınız. Birkaç saat süren yolculuktan sonra, uçağınız havaalanına iner. Hostes mikrofonu eline alır ve Hollanda ya hoş geldiniz der.

Hollanda mı dersiniz. Ne demek istiyorsunuz Ne Hollanda sı Ben İtalya ya bilet almıştım! Benim İtalya ya gitmem gerek. Tüm yaşamım boyunca İtalya ya gitmenin düşünü kurdum ben.

Fakat uçuş rotasında bir değişiklik yapmışlardır.

Hollanda ya inmişsinizdir ve orada kalmanız gerekir.

Önemli olan sizi korkunç, iğrenç ve pis yere, açlığın ve hastalıkların ortasına bırakmamışlardır. Sadece farklı bir yerdesiniz.

Bu yüzden çıkıp yeni broşürler ve kitaplar almanız ve yepyeni bir dil öğrenmeniz gerekmektedir. Ve daha önce hakkında hiçbir şey bilmediğiniz insanlar tanımak zorundasınızdır.

Gittiğiniz yer sadece farklı bir yerdir. Oradaki yaşam, İtalya dakinden daha yavaştır, İtalya kadar etkileyici değildir. Fakat, bir süre orada kaldıktan sonra nefesinizi tutar ve çevrenize bir bakarsınız...ve Hollanda nın yel değirmenlerini fark edersiniz...ve lalelerini.

Hollanda nın Rembrandtları bile vardır.

Fakat tanıdığınız herkes İtalya ya gidip gelmektedir...sürekli orada geçirdikleri güzel günleri anlatmaktadır. Ve yaşamınız boyunca Evet, benim de gitmem gereken yer orasıydı. Bende aynı planı yapmıştım dersiniz.

Bu nedenle duyduğunuz acı asla, asla dinmez...çünkü yitirdiğiniz düş çok önemli bir düştür.

Ancak...tüm yaşamınızı İtalya ya gidemediğiniz için üzülerek geçirirseniz, Hollanda nın güzelliklerinin hiçbirinin tadını çıkaramazsınız.

Emily Perl Kingsley
Kaynak: MaxiSağlık


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.