![]() |
Benim Sormaya Çekindiğim Bir Sorum Ve Sikintim Var
Soru: Benim sormaya çekindiğim bir sorum ve sıkıntım var!Ben *****imin boyumdan memnun değilim...Bunun için bir çözüm bulabilirmiyiz? çok önemli benim için. 12.04.2008 Cevap: Kadında doğurganlığın, döllenmenin olabilmesi için erkeğin spermlerinin kadın ******sının (haznesinin) arkasına ulaşabilmesi gerekmektedir, bunun için de 10 cm ve üzerindeki ***** boyu yeterlidir. Ergenliğe ulaşmış bir erkeğin *****inin ortalama uzunluğu sertleşme olmayan durumda 5 - 9 cm, sertleşme halinde ise ortalama 16 cm boyundadır. Bununla birlikte *****in büyüklüğü kişiden kişiye farklılık gösterebilir. ***** boyu ortalama 16 cm olmakla beraber 11-18 cm normal kabul edilir. Normalden daha uzun bir ***** cinsel ilişki sırasında genelde kadına zevk yerine acı vermektedir. Bu nedenle sanılanın aksine uzun (büyük) *****, iyi bir cinsel ilişki için ideal değildir. Ancak normalden daha küçük *****ler de cinsel ilişki sırasında sorunlara yol açarlar, dahası sahibine psikolojik olarak sorun olurlar. ***** boyunu ve kalınlığını arttıran çeşitli ameliyatlar bulunmakta ve ülkemizde de yapılmaktadır. Ancak bu ameliyatların herkesde başarıyla sonuçlanmadığı da bir gerçektir. Ameliyat öncesi erkeğin hormonlarının ölçümü yapılır ve *****in ********* halindeki boyu saptanır (kökü ile ucu arası). Genellikle 8 cm’lik uzunluğa sahip bir ***** işlevsel olarak kabul edilir. Fakat kişinin daha uzun ***** isteği de dikkate alınarak ***** uzatılabilir. Bu uygulama için kişinin diğer yönlerden tam olarak sağlıklı olması gerekir. Cerrahi yöntem *****in üst başlangıç bölümündeki derinin ve *****i kalça kemiğine bağlı tutan bağların uzatılarak ek ***** boyu kazanma prensibine dayanır. Bu şekilde ek 3 ile 5 cm arasında değişen ölçülerde ek ***** boyu kazanılır. Ameliyat sonrası 2 ay kadar süre hasta, kontrollere çağrılır. Piyasada satılan ***** büyüttüğü iddia edilen vakum pompaları veya benzeri yöntemlerin genelde hiç bir faydası yoktur. *****i büyüttüğü iddia edilen vakum pompaları, ***** sertleştiğinde içindeki kanı tutan kapakçıklara ters basınç yolu ile zarar vermekte ve sertleşme problemlerinin gelişmesine neden olmaktadır. Bu yüzden zararlıdır. Son olarak *****in boyundan ziyade işlevinin önemli olduğunu hatırlatmakda yarar var. 12.04.2008 |