ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Gebelik & Doğum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=411)
-   -   Kısırlığa Kök Hücre İle Umut... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=294224)

Prof. Dr. Sinsi 07-24-2012 12:26 AM

Kısırlığa Kök Hücre İle Umut...
 




Kısırlığa karşı yürütülen kök hücre çalışmaları Türkiye'de de başladı. İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkut Attar, kadınlarda en önemli kısırlık nedenlerinden biri olan 'endometriozis' (rahim içinde yapışıklığa neden olan bir hastalık) ve yumurtalık dokusundaki kök hücre çalışmalarını Teksas Üniversitesi'yle birlikte yürüttüklerini söyledi.



Erken düşük de önlenebilecek

Aynı zamanda Kök Hücre ve Gen Tedavisi Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Erkut Attar, Türk Hematoloji Derneği'nin Uludağ'da düzenlediği 4. Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi'ne katıldı.



Yale Üniversitesi'nde 3 yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen Prof. Dr. Attar, kök hücre tedavilerinin günümüzde özellikle yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanserlerinde, kısırlık tedavilerinde ve anne karnındaki sorunlu bebeklerde kullanılmaya başlandığını söyledi.



Attar, "Kısırlığın giderilmesi veya erken düşüklerin önlenmesi konularında ciddi çalışmalar var ve bunlar yavaş yavaş hastaların tedavisinde kullanılacak duruma geldi" dedi.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.