![]() |
Karbonhidratlar
Ana besin maddelerinden biri olan karÂ*bonhidratlar, temel elementleri, karbon, oksijen olan organik bileşiklerdir. KolayÂ*ca hazmedilebilen bu maddeler, besinsel enerji ve kalori kaynağıdır. Şeker, nişasta ve selüloz gibi besinler içersinde buluÂ*nur. Şeker, marmelat, jöle, şurup, bal, meÂ*las, kakao, çikolata, buğday, diğer tahıl ürünleri ve nişastalı, unlu gıdalar, en fazÂ*la karbonhidrat içeren maddelerdir. FınÂ*dık, büyük oranda protein ve yağ ihtiva etÂ*tiği gibi karbonhidrat acısından da oldukÂ*ça zengin bir besindir. Tüm sütlü ürünleÂ*rin, meyve ve sebzelerin, değişen miktarÂ*larda içerdikleri karbonhidrat, ayrıca paÂ*tates, yabani havuç ve mercimek gibi gıÂ*dalarda da önemli oranda bulunur. |
Karbonhidratlar
Ana besin maddelerinden biri olan karÂ*bonhidratlar, temel elementleri, karbon, oksijen olan organik bileşiklerdir. KolayÂ*ca hazmedilebilen bu maddeler, besinsel enerji ve kalori kaynağıdır. Şeker, nişasta ve selüloz gibi besinler içersinde buluÂ*nur. Şeker, marmelat, jöle, şurup, bal, meÂ*las, kakao, çikolata, buğday, diğer tahıl ürünleri ve nişastalı, unlu gıdalar, en fazÂ*la karbonhidrat içeren maddelerdir. FınÂ*dık, büyük oranda protein ve yağ ihtiva etÂ*tiği gibi karbonhidrat acısından da oldukÂ*ça zengin bir besindir. Tüm sütlü ürünleÂ*rin, meyve ve sebzelerin, değişen miktarÂ*larda içerdikleri karbonhidrat, ayrıca paÂ*tates, yabani havuç ve mercimek gibi gıÂ*dalarda da önemli oranda bulunur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.