ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Vajinusmus Tarih Oluyor! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=288816)

Prof. Dr. Sinsi 07-23-2012 11:21 AM

Vajinusmus Tarih Oluyor!
 


Uzmanlar cinsel yaşamınızı altüst eden vajinusmusun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu ve tedavi edilebileceğini söylüyor.


Hükümete tepki gösteren eczacılar eylemde!Zayıf bacaklara ulaşmanın 3 yoluSivilcesiz güzellik...Göbek eritmenin ilk adımı...Egzersizi suda yapın!

****** ilişki sırasında *****in büyüklüğü ya da küçüklüğüne göre kendini hazırlar. Cinsel birleşmenin durumuna bağlı olarak dışa en yakın kısmı oldukça gevşeyebilir. Bazen ******l giriş öyle gergin ve sert bir hale gelir ki *****in girmesi olanaksızlaşır. Bu tür ******l kasılmalara vajinismus denir. Bu durumda erkeğin *****inin girmesi son derece zor, hatta olanaksızdır.



Çok seyrek olarak yaralanmalar ya da kadın dış cinsel organlarının hastalığı ile cinsel

ilişki arasında acı oluşur ve kadın istemeyerek kendini kasabilir. Böyle bir durumda, fiziksel nedenlerin tedavi edilmesi gerekir. Esas olarak ******l kasılmanın nedenleri tamamıyla psikolojiktir ve tedavi edilebilir.



Vajinusmusun sebepleri



Vajinismusun nedenlerinden en yaygın olan bir tanesi yetişme çağındaki kızlara ****in pis ve kötü olduğunu öğreten yanlış ve katı eğitim tarzıdır. Yıllarca cinselliğin kadınlar için zarar verici, kötü, aşağılayıcı, yalnızca erkeklerin faydalandığı, kadınların kaçması gereken bir şey olarak yetişen bir genç kız, bu ilişkiyi yaşayacağı sırada bilinçaltına yerleşmiş bu yanlış fikirleri istemeyerek de olsa hatırlayacak, ilişkiye girmekten rahatsızlık duyacak ve kasılacaktır.



Bir başka sorun olan kızlık zarının korunması fikri de, genç kızlarımızı evleninceye kadar yaşayacakları veya yaşadıkları cinsel yaklaşımlarda tek fikir olan "Aman zarıma bir şey olmasın." dürtüsüyle yaşadıkları ve şartlandıkları gerginlik yine ilişki kuracakları zaman önlerine çıkacak ve yılların şartlanması işlevini devam ettirecektir.



Bunların yanı sıra filmlerde ve romanlarda veya insanların kulaktan dolma yanlış olarak edindikleri cinsel bilgilerle ilk ilişki sırasında ve kızlık zarının yırtılması sırasında korkunç bir acı duyacakları fikri, onları ilişkiden uzaklaştırmakta, soğutmakta ve kasılmalarına sebep olmaktadır.



Bir diğer faktör de; cinsel tacize veya tecavüze uğramış bayanlarda cinselliğin bu olayı hatırlatmasına bağlı olarak kasılmalar olabilir.



Nedeni ne olursa olsun eğer çiftler işbirliğine istekliyse vajinismus her zaman tedavi edilebilir.

Önemli olan tedaviyi istemek bunun için ****üel terapi merkezlerine başvurmaktır.



5 ya da 10 yıl evli kalıp ilişkiye giremeyip boşanan insan sayısı da küçümsenmeyecek kadar sık görülmektedir. Unutmayınız ki kadınla erkek arasındaki tek fark ****üel farklılıktır ve dolayısıyla beraberlikte veya evlilikte en önemli olaylardan bir tanesi ****tir, sağlıklı bir cinsel yaşantı kötü olaylara karşı toleransınızı arttıracak,birbirinizi daha çok sevmenize ve anlamanıza neden olacaktır.
Kaynak: Ekolay


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.