![]() |
Menopozdayken İyi Beslenmeyle İlgili İpuçları
Üstüne ağız tadınıza göre sarmısak tozu ve kekik ekin. Hamurun kenarları pembeleşinceye kadar yaklaşık on beş dakika pişirin. TAMAMEN DOĞAL MALZEMEDEN DENİZCİ SOSU 500 gr Demko Küp Domates 3 Büyük Diş İnce Kesilmiş Sarmısak 1 Büyük Rendelenmiş Soğan 4 Yaprak Taze Fesleğen 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı Şeker 60 gr. Maydanoz *Küçük bir tencerede yağda soğanı öldürün. *Sarmısağı ekleyip pembeleşinceye kadar döndürün. *Domates, fesleğen, maydanoz ve şekeri 1 dakika blen-derde karıştırın. Sonra soğan ve sarmısağı ekleyin. *Ağız tadınıza göre tuz ve biber ekleyin. *30 Dakika demlendirin. MANTARLI VE KRUTONLU ISPANAK SALATASI 300 gr. Ispanak 250 gr. Kruton (Tost ekmeklerinin küp şeklinde kesilip tavada az yağda altın rengine dönmüş şekli) 4 Yemek kaşığı zeytinyağı 2 Yemek kaşığı sirke 1 Çay kaşığı hardal Tuz, biber *Ispanakları yıkayıp saplarını ayıklayın. Yaprakları çok büyükse, kesin. Yaprakları krutonlarla birlikte büyük bir salata kasesine koyun. *Zeytinyağını, sirkeyi, hardalı, ağız tadınıza göre tuz ve biberi ve sarmısağı ağzı sıkı kapanan bir kavanozun içine koyup bir dakika çalkalayın. Bu sosu servisten hemen önce ıspanak ve krutonların üstüne döküp hafifçe karıştırın. Kaynak : menopoz.saglikbilgisi.gen.tr |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.