ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kadinlarda Çocuklukta Suistimal+Taciz = Migren+Depresyon (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=288052)

Prof. Dr. Sinsi 07-23-2012 12:30 PM

Kadinlarda Çocuklukta Suistimal+Taciz = Migren+Depresyon
 

Depresyon Haberleri

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre migrenli kadınlarda, çocuklukta suistimale uğramış olanlarda depresyon ve migren birlikte daha sık görülürken, suiistimale uğramamış olanlarda tek başına migren görülme oranı daha fazla olarak belirtildi.
University of Toledo-Health Science Campus ta doktorluk yapan ve American Academy of Neurology üyesi olan Gretchen Tietien ‘e göre, çocukluk yıllarında kötü muamele gören kadınlarda, ileriki yaşlarda ortaya çıkabilecek nörobiyolojik sistem kusurları daha fazla.

949 migrenli kadın arasında yapılan çalışmada, geçmişteki suistimaller, başağrısı durumu ve depresyon karakteristiklerine bakıldı. %40 ında ayda 15 ten fazla olmak üzere, kronik başağrısı, %72 sinde çok yoğun başağrısı sonucu engellilik gözlendi. %38inde fiziksel veya cinsel taciz, %12sinde hem fiziksel hem cinsel taciz geçmişi vardı. Bu taciz oranı, populasyonun genel oranlarına yakın bir oran.

Migrenle başağrısı arasındaki bağlantının çok net olduğu, ancak etki mekanizmasının belirsiz olduğu araştırmada, majör depresyonu ve migreni olan kadınların çocukken sadece migreni olanlara oranla en az iki kat cinsel tacize veya suistimale uğradığı ortaya çıktı. Tacizleri 12 yaşın üstünde de devam eden kadınlarda depresyon+migren durumunun sadece migrenlilere göre beş kat daha fazla olduğu belirlendi.

Kaynak: American Academy Of Neurology


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.