ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Ağiz Yaralarina İyi Gelecek Şifali Bitkiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=287613)

Prof. Dr. Sinsi 07-23-2012 02:46 AM

Ağiz Yaralarina İyi Gelecek Şifali Bitkiler
 

Ağız Yaralarına İyi Gelecek Bitkiler
Beşparmak otu kaynatılıp ağız gargara yapılır Tanen oranı yüksek olduğundan fazla alınmamalıdır. Demir kaplara konulmamalıdır.
Parmak Otu, İncibar, Sarı tabusluk, Yedi parmak otu, Gümüş otu olarak da bilinir
.Böğürtlen yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak ağız çalkalanır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.Kabızlığa meyyal olanlar yaprağından yapılan çaylardan kaçınmalılar.
Ciğer otu kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
Deve tabanı kaynatılıp ağız çalkalanır.Öksürük otu, Aslan Pençesi olarak da bilinir.
Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılıp gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
Hasır otu çiğnenir.Kova, Kofa olarak da bilinir. Hasır otu yara kurutucudur. Kan durdurucudur
.Hurma yemek ağıziçi yaraları geçirir.Fazla yenildiğinde baş ağrısı ve göz ağrısı yapar. Sıcak mizaçlı kişilerde hararet yapar. Telafisi: Baş ve göz ağrısı için badem içi, hararet için soğutucu gıdalar, Acur, Kavun, Karpuz, Hıyar yenebilir. Tüm yan etkilerine karşı sirkeli bal şerbeti Karga otu kaynatılıp balla tatlandırılarak ağız gargara yapılır
Kuzu kulağı kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
Limon ile gargara yapılır ve limon suyu birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Mayasıl otu kaynatılıp ağız gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.



Kaynak: Sağlık Rehberi

Prof. Dr. Sinsi 07-23-2012 02:46 AM

Ağiz Yaralarina İyi Gelecek Şifali Bitkiler
 

Ağız Yaralarına İyi Gelecek Bitkiler
Beşparmak otu kaynatılıp ağız gargara yapılır Tanen oranı yüksek olduğundan fazla alınmamalıdır. Demir kaplara konulmamalıdır.
Parmak Otu, İncibar, Sarı tabusluk, Yedi parmak otu, Gümüş otu olarak da bilinir
.Böğürtlen yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak ağız çalkalanır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.Kabızlığa meyyal olanlar yaprağından yapılan çaylardan kaçınmalılar.
Ciğer otu kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
Deve tabanı kaynatılıp ağız çalkalanır.Öksürük otu, Aslan Pençesi olarak da bilinir.
Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılıp gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
Hasır otu çiğnenir.Kova, Kofa olarak da bilinir. Hasır otu yara kurutucudur. Kan durdurucudur
.Hurma yemek ağıziçi yaraları geçirir.Fazla yenildiğinde baş ağrısı ve göz ağrısı yapar. Sıcak mizaçlı kişilerde hararet yapar. Telafisi: Baş ve göz ağrısı için badem içi, hararet için soğutucu gıdalar, Acur, Kavun, Karpuz, Hıyar yenebilir. Tüm yan etkilerine karşı sirkeli bal şerbeti Karga otu kaynatılıp balla tatlandırılarak ağız gargara yapılır
Kuzu kulağı kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
Limon ile gargara yapılır ve limon suyu birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Mayasıl otu kaynatılıp ağız gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.



Kaynak: Sağlık Rehberi


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.