ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kişisel Gelişim (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=611)
-   -   Palyaço Tekniği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=263346)

Prof. Dr. Sinsi 07-23-2012 12:43 AM

Palyaço Tekniği
 
PALYAÇO TEKNİĞİ

Bazı insanlarla yaşadığımız istenmeyen olaylar sonucunda o kişilere karşı bir kızgınlık duyarız.Daha sonra o kişilerle tekrar bir araya gelmek veya birlikte bir şeyler yapmak zorundaysak, aklımıza onunla aramızda geçen istenmeyen olaylar gelir ve onunla iletişim kurmakta güçlük çekeriz.
Beynimizde o kişiyle ilgili görüntülerden ve onun söylediklerinden oluşan görsel ve işitsel negatif bir program derhal devreye girer ve kendimizi kötü hissederiz.Bunun önüne geçmek, kendimizi rahatlatmak ve o kişiyle daha doğal bir iletişim kurmak için beynimizdeki mevcut programı değiştirmemiz gerekmektedir.

Tekniğin Uygulanması

Gözlerinizi kapatın ve kızgın olduğunuz kişinin yüzünü zihninizde canlandırın.
Bu kişinin kocaman kulakları olduğunu ve bir palyaço gibi burnunda kırmızı renkte bir lastik takılı olduğunu hayal edin.

Burnundaki bu lastiği çekin ve bırakın.Kocaman kulaklarını da çekerek biraz daha uzatın.

Bu tekniği uyguladıktan sonra artık o kişiyle aynı ortamda bulunmak sizi rahatsız etmeyecektir.Hatta onu gördüğünüzde yüzünüzde hafif bir gülümseme belirirse sakın şaşırmayın.
İleride onunla barışmak isterseniz , bunu gerçekleştirmeniz daha kolay olacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.