![]() |
Yeşil Çaydan Vazgeçemeyenlere Uyarı...
Siyah çay evlerin vazgeçilmez içeceğidir.Koca bir demlik demlersiniz bütün aile oturur hep birlikte sıcak sıcak içersiniz.Yanında da pastalar,çerezler vs..oldumu oh tadından geçilmez o çayın
Ama artık siyah çay yerini yavaş yavaş yeşil çaya devrediyor.Yeşil çay ise;sizin genç kalmanızı sağlayan, yaşlanmaya karşı savaşan ve kronik hastalıklarla birlikte azalan enerjinizi yükseltmeye yarayan bileşene sahip bitkisel bir çaydır.Her ne kadar siyah çay kadar güzel olmasa da faydalı yanları fazla.Fakat bir sorun var; yeşil çayın içerisinde bulunan bileşenler çoğu zaman faydalı hale dönüşmez! Nasıl yani diyeceksiniz???buyrunuz... Etkisini yitiriyor Raflarda satılan yeşil çayın içerisinde bulunan 'catechin' maddesi, kısa sürede etkisini yitirir ve aynı şey sizin bağırsaklarınızdayken de geçerlidir. Hatta yeşil çayın içerisinde bulunan 'catechin'in yüzde sekseni hiçbir zaman vücut tarafından emilmez. (Catechin; çay yaprağından elde edilen ve partiküllerine yapışan mikropları öldüren doğal bir antibakteriyel maddedir.) C vitamini şart Çözüm; taze demlediğiniz çayınıza limon, portakal veya greyfurt sıkmaktır! Turunçgillerin içindeki C vitamini, ince bağırsaklarınızdaki asit oranını artırarak vücudun yeşil çaydaki bileşenleri emmesini çabuklaştırır. Araştırmalar; yarı yarıya karıştırılan çay ve turunç suyunun 'catechin' depolanmasında çok etkili olduğunu gösterir. Bu konuda en güçlü etkiye sahip sebze limondur. Daha sonra portakal ve greyfurt gelir. Demek ki her yeşil çay içiminizde bir adet limon bulundurmanız gerekiyor.Limonsuz yeşil çay olmaz... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.