![]() |
Sarımsağa Karşı Kimler Dikkatli Olmalı
Sarımsağın ana etkin maddesi alliin dir. Ağızda çiğnenirken enzimatik olarak allicin maddesine dönüşür.
Allicin, hemoglobini oksitleyerek denatürize eder. Eritrozit içerisinde Heinz-Kitlesi oluşturur. Bu da hemolitik anemiye neden olur. Özellikle hemolitik anemi şikayeti olanların sarımsaktan uzak durmaları gerekir. Bazı insanlar günlük hayatlarında severek, bol bol çiğ sarımsak tüketirler. Bu insanlar kendilerini genellikle yorgun hissederler. Ancak, sebebinin sarımsak olduğunu bilemezler. Özellikle anemi (kansızlık) şikayeti olanların çiğ sarımsak tüketiminden uzak durmaları gerekir. Sivilceleri azdırır. Özellikle genç bayanlarda sivilce ve akneyi tetikler. ibrahim saraçoğlu |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.