ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kestane Unu Faydaları Ve Kullanım Alanları.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=261189)

Prof. Dr. Sinsi 07-22-2012 09:14 PM

Kestane Unu Faydaları Ve Kullanım Alanları..
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kestane; içerdiği besin öğelerine ilaveten, tamamen doğal şartlarda yetiştiğinden, beslenme diyetlerinde eskiden beri yer almıştır.

Savaş ve kıtlık dönemlerinde Avrupa’ nın yoksul toplumları kestaneyi öğütüp tahıl unu yerine kullanmıştır. 6000 yıldır insanların beslenmesinde önemli rol oynayan kestane meyvesi fakirin ekmeği, ağacı da ekmek ağacı olarak tanımlanmıştır.

Kestanenin yapısı diğer kuruyemişlerin yapısından çok farklıdır. Temel olarak karbonhidrat ve su ile çok düşük miktarda yağdan oluşan kestane, yemişten çok tahıl özelliği gösterir. Kestaneler öğütüldüğünde, badem ve fındıktaki yağlı yapı yerine güzel ve tatlı bir un haline gelir.

Buğday ununun içerisinde bulunan ve ekmeklerle keklerin kabarmasını sağlayan gluten maddesi kestane ununda yoktur. Bu nedenle kestane unuyla yapılan ekmekler ve kekler kabarık değildir. Gluten içermediği için özellikle çölyak hastaları tarafından ilgi görmesi beklenen kestane unuyla çeşitli yemekler ve unlu mamuller üretmek mümkün.

Bazı araştırmacılar inek sütündeki süt şekeri laktozun çocuklar için alerjik etkisi nedeniyle çocuklara uygun tatlı ve çorbaların hazırlanmasında kestane ununun alternatif bir ürün olabileceğine dikkat çekmektedirler.

Kestane unu ayrıca sütlü puding türü ürünlerde, ekmek yapımında, flakes ( corn flakes) türü ürünlerin hazırlanmasında, çorbalara, soslara ve salçalara terbiye yapmada ve tat vermede kullanılabilir. Kestane unu aynı zamanda kozmetik sektöründe de aranılan bir üründür.






alıntı...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.