![]() |
Yaşamak Okuyabilmektir,Yaşadıklarını
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Okuyunca artık, görebiliyorsun dipsizliğinin dibini, mânâ yokluğunu sözle kapatmaya çalışan edepsizlerin. * * * Okumanın okunun kanattığı yaradan akan kandır, bu sefillik metinlerinden ayrılık şerbeti. * * * İnişi olmayan bir yaşam yokuşunda, metnime okur gibi okur bakışında. * * * Pencerenden kırlangıçlar. Yaz sonu. Sevdâ terinin buharında gizemli alfabesi. Sana okudum. * * * Nasıl çıkılsındı? Sevişme merdiveni. Kuşlar ki onları sen doğurdun. Tohumumdan. Tohumu sana okudum. * * * Sana okumak. Seni okumak. İnsan gibi inlemeyen kitaplar okumadım hiç. Okuduğum her kitap tendi. Sana okudum. * * * Okumak bir şevktir. Sevişince anlıyorum, anlamını kelimelerin. Okumak, geri gelmektir ana rahmine. Bismillâhla yeniden doğmaktır. * * * Yenilmektir okumak. Sevdânın mütebessim cadısına. Cadısınca. * * * Ama nasıl unuttum çıkınca ruhunun çatısına: "Aç tenini ben geldim. Kapılarını, pencerelerini, bedeninin. Ruhunu havalandırmaya geldim. Aç sayfanı ben geldim. Kendini bana okut." * * * Biz birbirimizi okumakla ünlendik. * * * Okuduk. Evren yanımıza geldi. Okuduk, geçmiş şimdiledi. Okuduk başımız göğe erdi. Yıldızlara çiçek ektik. ... Ahmet İnam |