ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedaviler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=259348)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 11:16 PM

Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedaviler
 
Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedaviler



Soğuk algınlığında beslenmemiz nasıl olmalıdır ve ne yaparsak nefes almamızı kolaylaştırıp bu hastalığı daha hafif atlatabiliriz diyenler için soğuk algınlığına karşı bitkisel tedavi yöntemlerimizi açıklıyoruz. Buyurun moda kadını kadınları:


Tarçınlı ballı ıhlamur: Ihlamuru sıcak suda 5 dakika bekletin. Fincana bir tatlı kaşığı kestane balı ve bir miktar tarçın ekleyin. Tarçın ve kestane balının antiseptik ve antibakteriyel özelliği ve ıhlamurun sakinleştirici etkisi ile bu içecek soğuk algınlığında ve boğaz ağrılarında, rahatlatıcı, direnç artırıcı olarak tüketilebilir.
Bir kaşık kestane balı, 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir.
Bu uygulama birçok kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

Ballı Zencefilli Limonata:
4 limon
1 çay kaşığı toz zencefil
6 taze nane yaprağı
1 çay bardağı bal
5 su bardağı (1 litre) su

Limon kabuklarını sebze soyacağı ya da keskin bir bıçakla, limonun beyaz kısımlarına girmeden soyun. Limonların suyunu sıkın. Balı, nane yapraklarını ve limon kabuklarını mutfak robotuna atıp iyice parçalayın. Limon suyuna, toz zencefili ve mutfak robotundan geçirilen karışımı ilave edip, iyice karıştırın; on dakika kadar bekletin. Karışımı süzün; beş bardak su ilave edip karıştırın. C vitamini açısından zengin olan limonla, mideyi rahatlattığı, spazm ve bulantılara iyi geldiği bilinen, aynı zamanda antiseptik özellik gösteren zencefil ve kestane balı ile hazırlanan bu içecek, soğuk algınlığı hallerinde vücudun direncini artırmasına ve daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur. Bu içecek, soğuk algınlığı hallerinde ılık olarak tüketilmelidir.

Şeker yerine bal kullanımı iyileşmeyi hızlandırır.

Ayrıca küçük bir çanakta 100 g kestane balı ile bir tatlı kaşığı toz tarçın ve bir tatlı kaşığı toz zencefili karıştırın. Ot çayının yanında kaşık kaşık bundan yiyin. Bitince yenisini yapın.
Odanızdaki havayı nemlendirin. Bunu yatmadan önce genişçe bir kaba kaynar su koyarak veya kaloriferin üstüne ıslak havlu koyarak sağlayabilirsiniz.
Vücudunuz soğuk algınlığına karşı savaşırken 12 saat veya daha fazla uykuya ihtiyaç duyabilirsiniz.
Vücudunuz savaştığından hafif ateşiniz olabilir. Sirke ile alnı silmek ateşi hafifletir ama ateş 38,5 derecenin üstüne çıktığında doktora danışmak gerekir. Ateşi düşürmenin diğer bir doğal yolu ayağa ıslak pamuklu çorap giyip üzerine yün çorapları çekmektir. Bu ateşinizi bir miktar düşürür.
Günde en az 4-5 bardak 1 litre suya 1 avuç ıhlamur, 2 yaprak adaçayı, 1 çay kaşığı kekik, 5 tane kuru karanfil, ince bir kök tarçın ile hazırlanan ot çayı içmek burun akıntısı ve terleme ile kaybettiğiniz suyu yerine koyacak, burun ve solunum yollarındaki şişme ve tıkanıklığı azaltacaktır.





Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.