![]() |
Huylari Güzelestirmek İcin (Transformasyon)
Ya rahmâne külli
sey’in ve Râhimeh Bu mübarek ismin hassası sudur ki, bir adamın huyu kötü, öfkeli, kibirli ve gururlu olur; herkese eziyet eder, fiilleri kötü olur da bunları terk etmege gücü yetmezse, bu mübarek ismi misk ve safranla yazar; kendi ismini ve anasının ismini beyaz bir ipek beze yazar ve oldugu temiz bir yere gömerse, üzerinden az zaman geçmeden huyu güzellesir; kötü fiilleri iyiye dönüsür. Eger seni bir kimsenin sevmesini ve senden bir saat dahi ayrılmamasını dilersen, üç gün oruç tut ve bu mübarek ismi her gün bes yüz defa oku. Bu ismi okumayı bitirince, kapısı kıbleye bakan bir hamama git. Orada gusül et. Hamamdan çıkınca bu mübarek ismi sag elinin ayasına yaz. Seni sevmesini istedigin kimsenin karsısına dur. Sevdigin kimse seni gördügü zaman seni öyle sever ki sevginden ölecek hale gelir. Elini onun gögsüne vurdugu zaman, ask ve muhabbetten öleceginden korkar. Sevdigi ve razı oldugu seye muvaffak kılan Allah’tır. |
KENDIYAZ Nickli Üyeden Alıntı Ya rahmâne külli sey’in ve Râhimeh Bu mübarek ismin hassası sudur ki, bir adamın huyu kötü, öfkeli, kibirli ve gururlu olur; herkese eziyet eder, fiilleri kötü olur da bunları terk etmege gücü yetmezse, bu mübarek ismi misk ve safranla yazar; kendi ismini ve anasının ismini beyaz bir ipek beze yazar ve oldugu temiz bir yere gömerse, üzerinden az zaman geçmeden huyu güzellesir; kötü fiilleri iyiye dönüsür. Eger seni bir kimsenin sevmesini ve senden bir saat dahi ayrılmamasını dilersen, üç gün oruç tut ve bu mübarek ismi her gün bes yüz defa oku. Bu ismi okumayı bitirince, kapısı kıbleye bakan bir hamama git. Orada gusül et. Hamamdan çıkınca bu mübarek ismi sag elinin ayasına yaz. Seni sevmesini istedigin kimsenin karsısına dur. Sevdigin kimse seni gördügü zaman seni öyle sever ki sevginden ölecek hale gelir. Elini onun gögsüne vurdugu zaman, ask ve muhabbetten öleceginden korkar. Sevdigi ve razı oldugu seye muvaffak kılan Allah’tır. bu devrde hamam mı kaldı ama guzel bır uygulamaya benzıyor Allah razı olsun |
Inanirmisin Kemtamin.Yabancilar türkiyeyi Hamamlar ülkesi olarak taniyorlar,yani her kösede mutlaka bir Hamam vardir diye düsünüyorlar.Iki yil önce Izmirdeydim,hamama gidelim dedik,semt semt dolas koskoca Izmirde iki tane adam akili Hamam bulabildim.Neyse tatil sonrasi Almanya ya geri döndük.Isin ilginc yönü,Ülkenin her kösesi Hamam kayniyor.Burda hamama Sauna diyorlar! )Tabiki bunlarin Hamam konseptleri bizimkisinden biraz farkli ama neden olmasin bana uyar.. Evet gercekten ben ülkemin her kösesinde bir hamama rastlayacagimi düsünüyordum ama nerde.Düsün yani,600 Yillik Türk Osmanli Tarihinden eser kalmamis.Yaziklar olsun ülkeyi bu hale getirenlere..Neyse Hamam bulamayan arkadaslar sauna alternatifine basvursun..
|
KENDIYAZ Nickli Üyeden Alıntı Inanirmisin Kemtamin.Yabancilar türkiyeyi Hamamlar ülkesi olarak taniyorlar,yani her kösede mutlaka bir Hamam vardir diye düsünüyorlar.Iki yil önce Izmirdeydim,hamama gidelim dedik,semt semt dolas koskoca Izmirde iki tane adam akili Hamam bulabildim.Neyse tatil sonrasi Almanya ya geri döndük.Isin ilginc yönü,Ülkenin her kösesi Hamam kayniyor.Burda hamama Sauna diyorlar! )Tabiki bunlarin Hamam konseptleri bizimkisinden biraz farkli ama neden olmasin bana uyar.. Evet gercekten ben ülkemin her kösesinde bir hamama rastlayacagimi düsünüyordum ama nerde.Düsün yani,600 Yillik Türk Osmanli Tarihinden eser kalmamis.Yaziklar olsun ülkeyi bu hale getirenlere..Neyse Hamam bulamayan arkadaslar sauna alternatifine basvursun.. normal banyoya gırsek olma mı:d dogru dıyorsun ülke olarak cogu değerimize sahip cıkamadık |