![]() |
Yerinin Cennet Olmasi İçin
Ebu Umamet-ül Bahhili’nin (Allah O’ndan razı olsun) rivayet ettiğine göre; Peygamber Efendimiz (Salat ve Selam Üzerine Olsun) şöyle buyurmuştur.
- İnsan sabahleyin yataktan kalkarken - “Allahümme lekel hümdü la ilahe illa ente Rabbi ve ene abdüke amentü bike muhlisen leke dini esbahtu ala ahdike ve vadike mestetatü ve etübu ileyke min seyyi ameli ve estağfiruke li zunubi innehu la yağfiruzzunube illa ente.” (Allah’ın, hamd Sana mahsustur. Sen’den başka ilah yoktur. Rabbimsin, Senin katındayım. Sana iman ettim, dinim de Sana karşı ihlas sahibiyim. Gücüm yettiği kadar, ahdin ve va’din üzerine sabahladım. Kötü amelimden ötürü Sana tevbe ederim. Günahlarımın bağışlanmasını Sen’den dilerim. Zira günahları Sen’den başka bağışlayacak kimse yoktur.) Diye dua ederse o gün olduğu takdirde yeri kesinlikle Cennet olur. Eğer insan bu duayı “Esbahtü (Sabahladım)” yerine “Emseytü (Akşamladım)” diyerek gece yataşa girerken okurda o gece ölürse yeri yine Cennet olur. NOT : Başka bir kaynakta da Sabah namazdan sonra ve akşam namazından sonra okunur diye yazıyordu. ALINTI DEĞİLDİR |