ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabak İmambayildi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=258524)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 08:14 AM

Kabak İmambayildi
 

1500 gram kabak

1 su bardağı zeytinyağı

4 baş soğan

Maydanoz - dereotu

1 baş sarımsak

Yeteri kadar tuz.


İnce kıyılmış soğan, sarmısak, iki kaşık yağla kavrulur, domatesin yarısı ve maydanoz ilâve edilerek hazırlanır. Kabaklar soyulmuş, yarılmış olarak geri kalan yağda öldürülür. Yağdan çıktıktan sonra hazırladığımız harç içine doldurulur. Pişecek kaba konur. Üzerine domates kesilerek bir bardak su ile orta ateşte pişirilir. Ateşten alacağımız zaman susuz olarak çıkarılacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.