![]() |
Şevketibostan
PİŞİRME SÜRESİ: 30 Dakika Pişirme Şekli : Tencerede / Ocakta MALZEMELERİ 1 kg. Şevketi Bostan 1/2 kg. Kuzu Eti ( Kuş Başı) 1 Çay Bardağı Zeytinyağı 1 Baş Soğan 1/2 Limon Tuz, Karabiber 1 Adet Yumurta Sarısı Pirinç HAZIRLANIŞI: Öncelikle şevketibostanın sert kısımları temizlenir. Kuzu eti yıkanarak tencerede yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur. Suyu çektirildikten sonra soğanlar ilave edilerek birlikte kavrulur. İçerisine sıcak su ilave edilerek, suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra bir kaşık silme un ile bir adet yumurtanın sarısı ve yarım limonun suyu kendi suyundan da alınarak bulamaç yapılıp, üzerine ilave edilir. İsteğe göre pirinç ilave edilir.Bu şekilde bir taşım daha kaynatılarak en son üzerine karabiberi ilave edilip kapağı kapatılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.