ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ali Nazik Kebabi (Gaziantep) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=258251)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:00 AM

Ali Nazik Kebabi (Gaziantep)
 

ALİ NAZİK KEBABI (GAZİANTEP)


MALZEME:

Kemer patlıcanı

1 kg.

Az yağlı iri çekilmiş kıyma

500 gr.

Sarmısak

4 diş

Kırmızı pulbiber

2 çay kaşığı

Domates

1 adet

Süzme yoğurt

4 su bardağı

Yeşil dolmalık biber

2 adet

Domates sosu

1/2 su bardağı

Maydanoz

1/2 bağ

Sivribiber

3 adet

Riviera zeytinyağı

2 çorba kaşığı

Karabiber



YAPILIŞI:

Patlıcanları yıkayıp, süzdürün. Birkaç yerinden bıçak ucu ile delin. Izgaranızda ya da ocak üzüerinde, kabukları yanıncaya kadar közleyin. Sarmısakları biraz tuzla birlikte dövün. Domatesleri dörde bölün. Dolmalık biberleri, saplarıyla tohumlarını temizleyip, çok ince kıyın. Maydanozları yapraklarına ayırın. Yağı tavada kızdırın. Kıymayı verdiği suyu çekinceye kadar yağda kavurun. Tuzunu ve biberleri katıp, karıştırın. Közlenmiş patlıcanları baş kısımlarını kesip kabuklarını soyduktan sonra bir doğrama tahtası üzerinde bıçakla çok ince kıyın. Kıyılmış patlıcanları süzme yoğurt ile karıştırın. Dövülmüş sarmısakları ekleyin. Bir tavaya koyup, ateş üzerinde karıştırarak iyice ısıtın. Domates sosunu da ısıtın. Patlıcanı bir servis tabağına koyun. Üzerine domates sosunu gezdirin. Kavrulmuş kıymayı yayın. Doğranmış biberleri serpiştirin. Maydanoz yapraklarını, domates dilimlerini ve sivribiberleri üzerine yerleştirip sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.