ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beyran (Gaziantep) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=258244)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:01 AM

Beyran (Gaziantep)
 

BEYRAN (GAZİANTEP)


MALZEME:

Kemikli gerdan

1 kg.

Karabiber

50 gr.

Pirinç

300 gr.

Sarmısak

10 diş

Yaprak biber

100 gr.

İç yağı

100 gr.

Tuz

100 gr.




YAPILIŞI:

Bir tencerede 1 kg. et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır. Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Başka bir tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dakika sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacakk şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et, et suyu, sarmısak kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.