![]() |
Meyvali Puf Böreği
Malzemeler 3bardak un 2adet yumurta 2kadeh beyaz şarap 2fincan şeker 1,5 fincan pudra şekeri 2,5kaşık margarin 1adet portakal İçi: 1adet elma 1adet armut 200gr kuru erik 50gr çam fıstığı 50gr kuşüzümü 2,5kaşık şeker 1bardak beyaz şarap 1,5bardak mısır özü yağı Yemek Tarifi Erikleri bir kap içinde ılık suya yatırın, üzümleri de yıkayıp temizleyin. Erikler 1saate yumuşayınca çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Elma ve armutların kabuklarını soyup minik doğrayın. Çam fıstığını kıyın. Bütün meyveleri bir tencereye koyun, şekeri ve şarabı ilave edin ve orta ateşte meyveleri pişirerek soğumaya bırakın. Unu eleyerek ortasını açın içine hamur için ayrılmış şekeri, 1çay kaşığı tuz, 1adet yumurta, margarin, yarım portakal suyu ve kabuğu koyun. Yavaş yavaş şarap dökerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru unlanmış zemin üzerinde merdane ile düzleştirip inceleşene kadar açın. Yaptığınız yufkayı bardak kullanarak yuvarlak yuvarlak kesin , her yuvarlağın ortasına meyveli içten koyun ve uçları birleştirerek kapatın. kalan yumurtayı bir kasede çırpın hamurları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran parçaları servis tabağına çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin ve soğuk olarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.