![]() |
Ravyoli
Malzemeler ½ pişmiş tavuk 2bardak un 1adet yumurta 1adet soğan 4kaşık margarin ½ bardak rendelenmiş kaşar peyniri 1bardak süt 4dilim işlenmiş dil ½ demet maydanoz karabiber tuz Yemek Tarifi Unu eleyerek ortasını açın: yumurta, 1fincan ılık su ve tuz ile yoğurun. Üzerine ıslak bir bez örtüp bir saat dinlendirin. Bu arada içi hazırlayın:Yarım ay doğradığınız soğanları iki kaşık yağda kavurun. Tavuk etini ve dili parçalara ayırın. Bunları bir kaşık un ile beraber soğanın yanına katın. Bir iki taşım kaynatıp tuz ve biber serperek ocaktan alın. Bunları bütün maydanoz dalları ile beraber makineden geçirin, harç hazır olsun. Dinlenen hamuru un serpilmiş tahtaya çıkarın merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Ardından oklava ile büyüdüğü kadar ince bir yufka olarak açın. Bir bardak ve tırtıl kullanarak yufkayı yuvarlak şekilde kesin; ılınan harçtan bir çay kaşığı kadar içine koyup yarım ay şeklinde de kapatın. Siz hamuru tamamlarken bir yandan da bir tencere içinde su kaynatın, tuzunu ayarlayıp katladığınız hamur parçaları tamamlanınca suyun içine atarak 10dk haşlayın. Hamur yumuşayınca suyunu süzün, soğuk sudan geçirin. Kalan yağ bir kapta eritilir ocağı kapatıp hamurlar buraya katılır. Tuz karabiber serpip peynirin yarısını ilave edin ve iyice karıştırın. servis tabağına çıkartınca kalan peyniri de üzerine serpin ve servise sunun. Arzu ederseniz domates sosu da dökebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.