![]() |
Karides Sote Provensal Tarifi
Malzemeler : 4 kişi için 24 adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides az tuz bir tutam karabiber 1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 1 diş ince kıyılmış sarımsak 2 kahve fincanı rafine yağı 1 tatlı kaşığı margarin 1 çorba kaşığı tereyağı 4 adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates bir avuç dilimlenmiş mantar 1 limonun suyu 1 bağ kıyılmış maydanoz Yapılışı : Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın. Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin. Sonra alt üst hafif una bulayın. Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin. 2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin. Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin. Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün. Limon suyu ve maydanoz serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.