![]() |
Soğanlı Börek Tarifi
[/b] Malzemeler • 2 Su bardağı Un • 3 adet Yumurta • 1 dilim Beyaz Peynir • 1 çorba kaşığı Yoğurt • 3 demet Taze Soğanın Sapı • 1 çorba kaşığı Sirke • 2 çorba kaşığı Margarin • 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ • 1 çay kaşığı Karbonat • 3 çorba kaşığı Su • Tuz ve Karabiber Tarif Bir kap içinde unu, yumurtayı, yoğurdu,sirkeyi, karbonatı ve üç çorba kaşığı suyu karıştırıp hamur haline getirdikten sonra 15 dk. kadar dinlendirin. Taze soğanları temizleyip yeşil kısımlarını 2 parmak eninde doğrayın. Soğanları 1 çay kaşığı tuzla ovup acı suyunu sıkarak çıkartın. Yumurtayı peynirle karıştırıp iç hazırlayın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı tezgah üzerinde tabak büyüklüğünde açın. 4 adet hamuru açtıktan sonra arasına yağ sürerek hamurları yeniden açın. En üst kata yağ sürmeyin. Yufkaları tepsiye taşırarak yayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.