![]() |
Armutlu Mus Tarifi
Malzemeler : yarım kg olgun armut 1 limonun suyu 5 çorbakaşığı tozşeker 4 dilim ananas 10 adet böğürtlen 2 adet muz 2 adet kiwi 1 çorbakaşığı hindistancevizli krema 5 gramlık 3 adet yaprak jöle 4 Kişilik Yapılışı : Yaprak jöleyi suda eritin. lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın. Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin. Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin. Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin. Kiwileri soyup doğrayın. Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.