ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lahana Kapama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=257374)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 11:26 AM

Lahana Kapama Tarifi
 

[/b]

Malzemeler

• 1 adet orta boy lahana (Mümkün olduğunca gevşek)
• 2 adet
• 500 gr. kıyma
• 1 çay bardağı pirinç
• 3 çorba kaşığı margarin
• 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 2 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 çay kaşığı şeker
• 1/2 demet dereotu
• 1/2 demet maydanoz
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 4 su bardağı su
• Tuz, karabiber







Tarif
Soğanı ince doğrayın. Margarinle kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinç ve fıstığı ekleyip 10 dakika daha kavurun. Kuş üzümün, tozşeker, karabiber, tuz ve 1/2 su bardağı kaynar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp, kıyılmış dereotu, maydanoz, nane ve limon suyunu ilave edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.