![]() |
Bolonez Soslu Spagetti Tarifi
[/b] Malzemeler • 500 gr. spagetti makarna, • 250 gr. sığır kıyması, • 1 çorba kaşığı margarin, • 2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç, • 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz, • 1 diş ince kıyılmış sarımsak, • Az tuz, • 1 tutam karabiber, • 1 yaprak defne, • 2 çorba kaşığı salça, • 5 su bardağı su, • Bir avuç rende gravyer peyniri, • 2 çorba kaşığı tereyağı, • Az adaçayı. Tarif Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyun. Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz, karabiber ve defneyi de ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ilave ederek ağır ağır kaynatıp, 1,5-2 saat pişirin. İhtiyaç olursa kaynar su ilave edilebilir. Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.