ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Paçası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=257257)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 11:45 AM

Et Paçası Tarifi
 

[/b]

Malzemeler

• 1 kg. yağsız parça et,
• 100 gr. sarımsak,
• 1 yemek kaşığı tere yağı,
• Karabiber,
• Kırmızı pul biber,
• Tuz,
• 2 veya 3 adet limon,
• 2 lt. su.







Tarif
Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve pişirilir ve ocaktan indirilir. Küçük bir tavada yağ eritilir, içine ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır. Pişirilmiş olan et küp şeklinde doğranır. Doğranan et tekrar tenceredeki suyun içine atılır ve kaynatılır. Bir tavada yağda kızdırılan karışım da yemeğin üzerine boşaltılır. Servise sunulan yemeğin üzerine limon sıkılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.